مقام امریکایی: پاکستان در مبارزه با طالبان هیچ کمکی نکرد

  • انتشار: ۳۰ سرطان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 187634

مایکل جورج ویکرز؛ معاون پیشین وزارت دفاع امریکا به کمیسیون بررسی جنگ امریکا در افغانستان با انتقاد از پاکستان می‌گوید که پاکستان در مبارزه با القاعده همکاری کرد، اما در نابودی پناهگاه‌های طالبان بازی دوگانه داشت. مایکل جورج ویکرز، پاکستان را متحد آشکار و دشمن پنهان امریکا خواند.

مایکل جورج ویکرز؛ معاون پیشین وزارت دفاع امریکا در امور اطلاعات، روز جمعه، ۲۹ سرطان در اولین نشست کمیسیون بررسی جنگ امریکا در افغانستان شهادت داد.

او گفت امریکا با همکاری ارتش پاکستان موفق به شکست القاعده و پناهگاه‌های این گروه در پاکستان شد، اما جنگ را به طالبان باخت.

به گفته او، دلیل اصلی باخت این بود که امریکا موفق نشد پناهگاه‌های طالبان در پاکستان را نابود کند.

ویکرز توضیح داد: «رهبری ارتش پاکستان ما را در نابودی القاعده حمایت کرد؛ اما به طالبان به عنوان یک وسیله استراتژیک می‌دید که می‌تواند حکومتی در افغانستان تشکیل دهد که به نفع منافع پاکستان باشد.»

او تاکید کرد: «پاکستانی‌ها [در مبارزه با طالبان] یک بازی دوگانه‌ انجام دادند؛ قسمتی متحد آشکار و قسمتی دشمن پنهان» بود.

این مقام استخباراتی پیشین امریکا می‌گوید که استراتژی مبارزه با تروریزم این کشور در افغانستان هم پر از ایراد بود.

او گفت که امریکا در تلاش برای ملت‌سازی در افغانستان به هدف اصلی خود که مبارزه با تروریسم بود تمرکز نکرد. او اذعان کرد که امریکا برای ایجاد یک نیروی امنیتی قابل اعتماد و کارآمد خیلی دیر دست به کار شد و سپس بودجه قابل توجهی را روی ساختن نیروهای امنیتی «اشتباه» به هدر داد.

آقای ویکرز گفت که امریکا مسئولیت تامین امنیت را خیلی دیر به دولت افغانستان واگذار کرد.

مایکل جورج ویکرز در بخشی دیگر از صحبت‌هایش گفت که ترامپ و بایدن شکست را بر حمایت از حکومت افغانستان ترجیح دادند.

او گفت: «دلیل واقعی که ما در افغانستان شکست خوردیم این است که دو رئیس جمهور امریکا تصمیم گرفتند که شکست را بر ادامه حمایت از دولت افغانستان و جنگ غیرمستقیم با طالبان ترجیح دهند.»

به گفته آقای ویکرز، جنگ افغانستان یک جنگ طولانی بود که باید با حمایت از حکومت افغانستان ادامه می‌یافت.

او گفت :«در کوتاه مدت ما نمی‌توانستیم با ۱۵۰ هزار نیرو پیروز شویم اما با چند هزار مشاور نظامی، حمایت از حکومت افغانستان و ادامه حملات هوایی برای جلوگیری رشد طالبان و تصرف شهرها توسط این گروه، ما شکست نمی‌خوردیم. بجای آن ما شکست مان را انتخاب کردیم.»

اولین نشست کمیسیون بررسی جنگ امریکا در افغانستان روز گذشته در اداره کهنه‌سربازان امریکا در واشنگتن برگزار شد.

در این نشست شماری از دیپلمات‌ها، مقام‌های پیشین امریکا، افغانستان و پژوهشگران به شمول نادر نادری و حلیمه کاظم از افغانستان حضور داشتند.

این کمیسیون که متشکل از ۱۶ کمیشنر است، تاکید کرد که با تمام کسانیکه در جنگ افغانستان دخیل بوده، گفت‌وگو کرده و یک دید کلی و جامع را برای آینده امریکا و سیاست‌گذاری‌های این کشور ترسیم می‌کند.

این کمیسیون از سوی کنگره امریکا در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی ایجاد شد تا یک بررسی جامع از تصمیمات کلیدی امریکا در بخش‌های مختلف از جمله ارتش، استخبارات، کمک‌های خارجی‌ و دخالت دیپلماتیک امریکا در افغانستان از ماه جون ۲۰۰۱ تا اگست ۲۰۲۱ انجام دهد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟