معاون سیاسی طالبان: توافقنامه دوحه به معنای تعیین چگونگی نظام ما نبود

  • انتشار: ۸ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 208300

محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، در اظهاراتی جدید درباره توافقنامه دوحه، تأکید کرد که این توافق هیچ‌گونه اشاره‌ای به تعیین چگونگی نظام سیاسی افغانستان نداشته است. وی تصریح کرد که هدف اصلی این توافق تنها تنظیم جدول زمانی برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بوده است و نه چیزی بیشتر.

عبدالکبیر در صحبت‌های خود اظهار داشت که حکومت طالبان در چارچوب اصول اسلامی به دنبال گسترش روابط خود با جهان است و پیام صلح و اتحاد را به سایر کشورها ارسال می‌کند. وی همچنین هشدار داد که اگر طرفی به خشونت دامن بزند، طالبان با آن برخورد جدی خواهند کرد.

معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان افزود: «در مورد توافقنامه دوحه برای اینکه کسی فریب‌تان ندهد بگویم، در دوحه امارت اسلامی با آمریکایی‌ها تعهد کرد؛ اما آن تعهد برای این نبود که به ما فرمایش بدهند که نظام ما چگونه خواهد بود. آن تعهد به خاطر این بود که جدول خروج امریکایی‌ها مشخص شود.»

عبدالکبیر همچنین با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان و چالش‌های پیش رو، از طالبان و سایر طرف‌های افغانستانی خواست تا در راستای منافع ملی و در چارچوب واقعیت‌های موجود، در تلاش برای حفظ صلح و ثبات کشور باشند.

در واکنش به اظهارات عبدالکبیر، «زلملی خلیلزاد»، نماینده ویژه سابق آمریکا برای افغانستان، ضمن تأکید بر این‌که توافقنامه دوحه ماهیت نظام سیاسی افغانستان را مشخص نکرده است، افزود که این توافق به‌طور صریح بیان کرده که حکومت جدید افغانستان باید از طریق مذاکرات و گفتگوهای میان طالبان و دیگر طرف‌های افغانستانی تعیین شود. خلیلزاد با اشاره به چالش‌های موجود در افغانستان گفت که مشکل اصلی این است که افغانستانی ها، طالبان و دیگر گروه‌ها چگونه می‌توانند به این تعهدات عمل کنند.

توافقنامه دوحه که در تاریخ ۲۰۲۰ میان امریکا و طالبان امضا شد، یکی از مهم‌ترین اسناد مربوط به وضعیت افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی بود. با این حال، تعیین نوع حکومت و نحوه مدیریت کشور همچنان موضوعی بحث‌برانگیز میان طالبان و دیگر گروه‌ها باقی مانده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟