مجاهد: انتقاد از قانون امر به معروف «گستاخی» است و سبب «زوال ایمان» می‌شود

  • انتشار: ۵ سنبله ۱۴۰۳
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 192189

در پی واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی در رابطه به توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر از سوی رهبر طالبان، ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی این گروه انتقادها و اعتراض‌ها بر این قانون را «گستاخی» خوانده است. او افزوده که این قانون «احکام شریعت» است و رد و انتقاد آن از سوی مسلمانان «خطر زوال ایمان» دارد.

آقای مجاهد امروز دوشنبه، ۵ سنبله طی بیانیه‌ای به انتقادها و اعتراض‌های داخلی و بین‌المللی در ارتباط به قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر این گروه، واکنش نشان داده است.

او افزوده که ابراز نگرانی برخی جهت‌ها به شمول دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در رابطه به قانون امر به معروف «بی‌اساس» است و ادعا کرده که مواد این قانون از «مصادر اسلامی اخذ شده و در روشنایی فقه حنفی شریعت اسلامی» ترتیب شده است.

سخنگوی طالبان در ادامه گفته که «غیر مسلمانان» که از این قانون انتقاد می‌کنند، نخست خود را از «قوانین اسلامی» آگاه سازد و به «ارزش‌های اسلامی» احترام بگذارد. او همچنین گفته‌است: «ما اینگونه اعتراض بر شریعت اسلامی را گستاخی آنان می‌دانیم. مسلمانان با این قوانین که احکام شریعت می باشد، خود را آگاه سازند و از علمای خویش در این رابطه بپرسند. رد یا انتقاد این قوانین از سوی مسلمان، به معنای بی خبری از دین خویش می باشد و حتی خطر زوال ایمان دارد».

ذبیح‌الله مجاهد در ادامه تاکید کرده که وزارت امر به معروف طالبان وظیفه دارد تا این قوانین را «به گونه بهتر» تطبیق کند و گفته که هیچ کسی از تطبیق قوانین اسلامی نگرانی نداشته باشد. او افزوده‌است: «این قوانین برای هیچ کسی محدودیت نیست و در تطبیق آن از بسیار نرمی کار گرفته می شود».

وی بار دیگر نگرانی‌ها از توشیح و تطبیق این قانون را «بی‌اساس» خوانده و گفته که این نگرانی‌ها از موقف طالبان تاثیری ندارد و دلیل آن را «قربانی‌های فراوان طالبان برای تطبیق شریعت» عنوان کرده‌است.

قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان حدود یک هفته پیش از سوی وزارت عدلیه طالبان پس از توشیح رهبر این گروه چاپ و نشر شد که با انتقادهای شدید جهان و سازمان‌های حقوق بشری مواجه شد. این قانون محدودیت‌های شدیدی بر زنان و مردان وضع کرده و نیز دستورات محدودکننده‌ای به رسانه‌ها دارد.

در این قانون صدا، بدن و صورت زنان از بحث‌های کلیدی است و تأکید شده است که پخش صدای زنان حتی اگر تلاوت قرآن باشد ممنوع است. در این قانون پوشاندن تمام بدن زنان لازمی دانسته شده و گفته شده است که صدای زنان، جزء عورت است.

مطابق این قانون لباس زنان نباید کوتاه، نازک و چسپ باشد و زنان هنگام بیرون‌رفتن از خانه باید صورت، صدا و بدن خود را بپوشانند.

در این قانون محدودیت‌های گسترده بر ظاهر مردان نیز وضع شده، از جمله آنان را از تراشیدن و کوتاه‌کردن ریش و ورزش با لباس چسپ و کوتاه منع کرده است. طالبان همچنین شنیدن موسیقی و تماشای فیلم و عکس جانداران را در کامپیوتر و موبایل منع کرده‌اند.

این گروه برای افرادی که از قانون امر به معروف و نهی از منکر سرپیچی کنند، تعزیرات وضع کرده‌ و به محتسبان امر به معروف در تعیین جزا برای «متخلفان» دست باز داده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟