فیفا بازگشت تیم فوتبال زنان افغانستان به رقابت‌های بین‌المللی را تسهیل کند

  • انتشار: ۶ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: ورزشی
  • شناسه مطلب: 219430

ائتلاف ورزش و حقوق با نشر یک گزارش تازه، از فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) خواسته‌ است که برای توقف تبعیض مداوم علیه اعضای تیم فوتبال زنان افغانستان که در تبعید به‌سر می‌برند، اقدام و زمینه‌ی بازگشت آنان به رقابت‌های بین‌المللی را تسهیل کند.

در این گزارش که روز (سه‌شنبه، ۵ حمل) منتشر شده، آمده است که تا دو روز دیگر قرعه‌کشی مرحله‌ی مقدماتی جام ملت‌های زنان آسیا ۲۰۲۶ انجام می‌شود، اما تیم ملی فوتبال زنان افغانستان از این قرعه‌کشی غایب است.

ائتلاف ورزش و حقوق گفته است که این رقابت‌ها راهی برای صعود به جام جهانی زنان ۲۰۲۷ است و این دومین دوره‌ی پیاپی مقدماتی جام جهانی از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ است که تیم زنان افغانستان از آن حذف شده است.

براساس قوانین کنونی فیفا، تیم ملی فوتبال زنان افغانستان برای حضور در رقابت‌های بین‌المللی باید از سوی فدراسیون فوتبال افغانستان که تحت کنترل طالبان است، تأیید شود.

طالبان پس از بازگشت به افغانستان ورزش زنان را ممنوع کرده‌اند و تیم‌های ورزشی زنان کشور را به‌رسمیت نمی‌شناسند.

تیم ملی فوتبال زنان افغانستان و حامیانش در سه سال اخیر بارها از فیفا خواسته‌اند که آنان را به‌رسمیت بشناسد و از آنان برای حضور در رقابت‌های بین‌المللی حمایت مالی کند.

فیفا در پاسخ به نامه‌ی ائتلاف ورزش و حقوق گفته است که برنامه‌هایی برای حمایت از فوتبالیست‌های زن افغا‌نستان در داخل و خارج از این کشور تدوین شده، اما مشخص نکرده است که آیا تیم ملی فوتبال زنان افغانستان را به‌رسمیت می‌شناسد یا خیر.

آندریا فلورنس، مدیر اجرایی ائتلاف ورزش و حقوق گفته است: «توانایی فوتبالیست‌های زن افغانستان برای بازی در سطح بین‌المللی کاملا به مداخله‌ی فیفا بستگی دارد. پاسخ فیفا به گزارش ما استراتژی آن‌ها برای حمایت از زنان افغانستان را مشخص کرد. شنیدن این‌که فیفا برای ایجاد فرصت‌های بازی برای این بازیکنان تلاش می‌کند، دلگرم‌کننده است، اما ما همچنان امیدواریم که آن‌ها تصمیم بگیرند تیم را به‌رسمیت بشناسند و به آنان حمایت مالی، همانند سایر انجمن‌های عضو ارائه دهند.»

سمیرا حمیدی، فعال حقوق بشر در سازمان عفو بین‌الملل، محرومیت تیم ملی فوتبال زنان افغانستان را «تبعیض‌آمیز» دانسته است.

او گفته است: «اگرچه تیم ملی فوتبال زنان افغانستان در سال ۲۰۲۱ از دست طالبان فرار کرد، اما سایه‌ی تبعیض جنسیتی سیستماتیک همچنان آنان را در کشورهای مختلف دنبال می‌کند و حق شان برای حضور در صحنه‌ی بین‌المللی را نادیده می‌گیرد.»

فرشته عباسی، پژوهشگر آسیا در دیدبان حقوق بشر نیز گفته است: «برای این ورزشکاران، فوتبال فقط یک علاقه نیست، بلکه یک کار بنیادی از مقاومت در برابر طالبان است؛ کاری در همبستگی با خواهران‌شان که هنوز در افغانستان زندگی می‌کنند. به‌رسمیت شناختن و حمایت فیفا از این تیم، این پیام قدرتمند را خواهد داشت که حقوق زنان افغانستان قابل حذف نیست.»

اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان پس از تسلط طالبان، کشور را ترک کردند و اکنون در کشورهای مختلف جهان، از جمله استرالیا، پرتغال، آلبانیا، بریتانیا و ایالات متحده زندگی می‌کنند.

آنان اعلام کرده‌اند که مشتاق و آماده هستند که از افغانستان در رقابت‌های بین‌المللی نمایندگی کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *