فعالان جامعه مدنی: طالبان ۱۶۰ مقام و سرباز حکومت پیشین را در یک سال گذشته اعدام کرده است

  • انتشار: ۲۸ قوس ۱۴۰۲
  • سرویس: امنیت و حوادثسیاست
  • شناسه مطلب: 164864

گروهی از فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری زیر نام «حرکت سرنوشت و کانون فرهنگی هزاره‌های هامبورگ» به مناسبت روز جهانی حقوق بشر ادعا کرده است که در جریان یک سال گذشته طالبان دست‌کم ۱۶۰ مقام و نظامی حکومت پیشین در افغانستان را اعدام کرده‌اند.

حرکت سرنوشت و کانون فرهنگی هزاره‌های هامبورگ روز دوشنبه، ۲۷ قوس، در بیانیه‌ای گفته است که در این مدت ۵۶ کارمند حکومت پیشین نیز از سوی طالبان شکنجه شده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «ده‌ها تن آزادی‌خواه و رزمنده‌گان جبهه مقاومت ملی نیز بعد از اسارت اعدام صحرایی شده‌اند.»

‌به گفته این گروه از فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری افغانستانی در تبعید، بیش از ۱۶میلیون زن در افغانستان زیر سلطه طالبان به‌دلیل جنسیت‌‌ از همه حقوق‌شان محروم و سرکوب شده‌اند.

در بیانیه تصریح شده است که با گذشت ۷۵ سال از اعلامیه‌ای جهانی حقوق بشر، اما در حال حاضر افغانستانی ها با نقضی جدی حقوق بشر از سوی طالبان که با زور وبدون رضایت شهروندان بر کشور مسلط شده‌اند، دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

در بیانیه فعالان جامعه مدنی و حقوق بشری همچنان آمده است: «با وجودی که طالبان ادعای دروغین آوردن اصلاحات می‌کنند اما مردم در افغانستان آزادی انتقاد و پرسش از عملکرد این گروه را ندارند، حقوق زنان و دختران شدیدا نقض می‌شود و آزادی بیان و رسانه‌ها هم با محدودیت روبه‌‌رو است.»

بربنیاد این بیانیه، از ۸۷ مورد مستند موارد قتل، تجاوز جنسی و ازدواج اجباری در سال گذشته، حتا یکی از این موراد توسط نهادهای قضایی تحت تعقیب و بررسی قرار نگرفته است.

براساس گفته‌های آنان، طالبان در۱۶۳ مورد، حقوق بشری کارکنان رسانه‌ها در افغانستان را هم نقض کرده‌اند.

این گروه از فعالان جامعه مدنی خواستار قطع منابع مالی طالبان و تحریم‌های بیشتر مقام‌های این گروه شده‌اند.

اعمال فشار بیشتر برای رهایی زندانیان سیاسی، معترضان و مدافعان حقوق بشر بالای طالبان از خواست‌های دیگر این گروه از جامعه جهانی است.

این در حالی است که پیش از این نیز برخی از نهادهای جامعه مدنی و حقوق بشری با ابراز نگرانی از نقض جدی حقوق بشر شهروندان به ویژه زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان زیر تسلط طالبان، خواستار فشارهای بیشتر جامعه بین‌المللی بالای این گروه شده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟