علمای شیعه با وزیر مهاجرین طالبان دیدار کردند

  • انتشار: ۱۵ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 224769

شماری از فعالان سیاسی و روحانیون اهل تشیع در ادامه دیدارهای‌شان با مقام‌های طالبان، با مولوی عبدالکبیر؛ سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان این گروه دیدار کردند.

شماری از فعالان سیاسی و روحانیون اهل تشیع در ادامه دیدارهایش با مقام‌های طالبان، با مولوی عبدالکبیر؛ سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان این گروه دیدار کرده و در آغاز، محمد اکبری به نمایندگی از علما و بزرگان شیعه، حمایت خود از طالبان را اعلام کرده و گفته است که علما و بزرگان اهل تشیع متعهد به همکاری با طالبان هستند و از نظام این گروه حمایت خواهند کرد.

او همچنین گفته: «به‌دلیل اشغال امریکا و غرب، کشور با مشکلات زیادی مواجه شده و تأکید کردند که افغانستانی‌ها باید در راستای آبادانی افغانستان و حل چالش‌ها، مسئولیت مشترک خود را ادا کنند.»

علمای اهل تشیع همچنین هشدار دادند که دشمن با تبلیغات منفی تلاش می‌کند وضعیت کشور را ناپایدار جلوه دهد و میان مردم اختلاف ایجاد کند.

علمای شیعه در عین حال خواهان رسیدگی به برخی مشکلات موجود شدند.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر ضمن ابراز خرسندی از همکاری‌های علمای شیعه با نظام این گروه قدردانی و تأکید کرد که همه نهادهای طالبان در خدمت آنان قرار دارند.

این در حالی است که پیشتر ارگ که تحت کنترل طالبان است از دیدار شماری از فعالان سیاسی و روحانیون اهل تشیع با عبدالسلام حنفی؛ معاون نخست‌وزیر این گروه خبر داد و گفت که آنان خواهان رسیدگی جدی به مطالبات خود شدند.

عالمی بلخی؛ وزیر مهاجرین حکومت اشرف‌غنی و محمد اکبری؛ نماینده پیشین مجلس، درباره خواسته‌های جامعه اهل تشیع سخن گفتند.

ارگ در بیانیه‌ای گفت که «علما و بزرگان اهل تشیع به برخی مسائل اجتماعی اشاره کردند و خواستار توجه جدی مسئولان طالبان به این موضوعات شدند.»

ارگ جزئیاتی درباره مسائل مطرح‌شده در این دیدار ارائه نکرد؛ اما طالبان متهم به انحصار گروهی قدرت و حذف اقوام و اقشار از ساختار نظام و دولت است.

در همین حال، این گروه اقلیت‌های مذهبی را نادیده گرفته و مانع برپایی مراسم مذهبی آن‌ها شده است. حتی در برخی ولایات، شماری از پیروان اسماعیلیه وادار به تغییر مذهب شده اند.

عبدالسلام حنفی؛ معاون اداری نخست‌وزیر طالبان گفته است که بر اساس سیاست این گروه، همه مردم افغانستان برادر اند و هیچ‌گونه تبعیض یا تعصبی علیه کسی مجاز نیست.

حنفی تاکید کرد که طالبان به خدمت‌رسانی به مردم افغانستان متعهد است و پروژه‌های عمرانی را به‌صورت عادلانه در همه مناطق اجرا خواهد کرد.

این مقام طالبان افزود که افغانستان خانه مشترک همه ساکنان آن است و همه می‌توانند نقش مهمی در آبادانی و پیشرفت آن ایفا کنند.

پیش‌تر، واعظ‌زاده بهسودی؛ روحانی اهل تشیع، از طالبان خواسته بود به آداب، رسوم، مذهب و فرهنگ مردم احترام بگذارند.

او همچنین تاکید کرده بود که طالبان باید از یک اداره سرپرست به یک اداره ملی تبدیل شود. بهسودی گفته بود: «اگر اداره‌ ملی داشته باشیم، جهان نمی‌تواند ما را نادیده بگیرد، تحقیر کند یا حذف نماید.»

طالبان فشارهای جهانی برای تشکیل حکومت فراگیر ملی را مداخله در امور داخلی افغانستان می‌داند و اداره خود را همه‌شمول می‌خواند.

جامعه شیعه خواستار احترام به ایام مذهبی و دینی خود است. آنها می‌گویند که طالبان اجازه برگزاری مراسم عاشورا را نداده است.

طالبان پس از بازگشت به قدرت، قانون احوال شخصیه اهل تشیع را لغو کرد و برخی کتاب‌های مذهبی مربوط این مذهب را از بازار و برخی کتابخانه‌ها جمع‌آوری کرد.

این گروه اعلام کرده است که در افغانستان همه امور بر اساس فقه حنفی پیش می‌رود.

این نخستین‌بار نیست که روحانیون و فعالان سیاسی شیعه با مقامات طالبان دیدار می‌کنند. آنان در چهار سال گذشته نیز با سران طالبان در کابل دیدار کرده و از آنها خواسته‌اند که حقوق این گروه قومی و مذهبی را به رسمیت بشناسند. اما طالبان تا کنون توجهی به مطالبات آنان نداشته است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *