عربستان: ثبات در افغانستان برای منطقه و جهان حیاتی است
- انتشار: ۱۷ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: سیاست
- شناسه مطلب: 231967

عبدالعزیز الواصل؛ نماینده دایمی عربستان سعودی در سازمان ملل متحد، امنیت و ثبات در افغانستان را مهم خوانده و گفته که امنیت و ثبات در افغانستان برای منطقه و جهان حیاتی است.
عبدالعزیز الواصل؛ نماینده دایمی عربستان سعودی در سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۱۶ سرطان اعلام کرده است که دستیابی به امنیت و ثبات در افغانستان برای ثبات منطقه و جهان حیاتی است.
عبدالعزیز الواصل در نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان بر حمایت قاطع عربستان سعودی از ثبات، وحدت و رفاه مردم افغانستان تأکید کرده است.
او با اشاره به تهدیدهای امنیتی ناشی از تروریسم و قاچاق مواد مخدر گفته است: «نباید اجازه داد افغانستان به پناهگاه تروریزم و مرکز صادرات مواد مخدر تبدیل شود.»
از سوی دیگر، الواصل تصریح کرده است: «ما بر موضع اصولی خود مبنی بر حمایت از ثبات در افغانستان و احترام به حاکمیت ملی و وحدت ارضی آن به منظور دستیابی به آرمانهای مردم برادر افغانستان برای آینده پایدارتر و مرفهتر تأکید میکنیم.»
او با ابراز نگرانی از بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان، خواهان افزایش تلاشهای جامعه جهانی برای ارایه کمکهای بشردوستانه و تضمین حقوق زنان و دختران افغانستان شده است.
در همین حال، گنگ شوانگ؛ معاون نماینده دایمی چین در سازمان ملل متحد، گفت که جامعه جهانی باید با دیدگاه جامع و بیطرفانه به وضعیت افغانستان زیر کنترل طالبان نگاه کند و نقش سازندهای در بازگرداندن این کشور به چرخه اقتصاد بینالمللی و ایجاد ثبات در زندگی مردم ایفا کند.
گنگ شوانگ در نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهان لغو فوری تحریمها علیه افغانستان زیر کنترل طالبان و بازگرداندن داراییهای مسدودشده این کشور شده است.
او هشدار داده که ادامه این محدودیتها، مانعی جدی در برابر بازسازی اقتصادی و بهبود شرایط معیشتی مردم افغانستان است.
او تصریح کرده است: «افغانستان اکنون در مرحله حساسی از بازسازی مسالمتآمیز قرار دارد. در حالیکه وضعیت کلی این کشور باثبات است و تعاملات خارجی آن در حال گسترش است، اما همچنان با چالشهای بزرگی در زمینه بحران انسانی، توسعه، حقوق بشر، تروریسم و حقوق زنان مواجه است.»
شوانگ گفته است که نزدیک به ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، اما تنها حدود ۱۵.۷ درصد بودجه لازم برای این کمکها در سال جاری تأمین شده است.
او خاطرنشان کرده است: «کاهش شدید کمکهای خارجی، بهویژه از سوی کشورهای اهداکننده سنتی، تأثیرات ویرانگری بر وضعیت بشردوستانه افغانستان داشته است.»
این در حالی است که در این نشست نمایندگان امریکا، اتحادیه اروپا و صلیب سرخ نیز درباره افغانستان سخنرانی کردهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)