ظریف: طالبان تغییری نکرده، همان گروه دهه ۹۰ هستند

  • انتشار: ۲۲ حوت ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 175098

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین ایران گفته است که طالبان همان گروه دهه ۹۰ هستند و در این مدت فقط کمی راهکار‌ها را بهتر یاد گرفته‌اند.

ظریف روز دوشنبه، ۲۱ حوت در گفت‌وگو با روزنامه فراز گفته است که ایران نیز به مذاکرات امریکا و افغانستان با طالبان در دوحه دعوت شده بود.

او افزوده است:‌ «ایران نیز به مذاکرات امریکا و افغانستان در دوحه دعوت شده بود، نظر ما در وزارت خارجه این بود که جمهوری اسلامی باید در این مذاکرات شرکت بکند، اما دیگران چنین نظری نداشتند.»

وی تصریح کرده است: «من از سال ۹۸ پیش‌بینی کرده بودم که طالبان به قدرت باز خواهند گشت و ما نباید در مذاکرات غایب باشیم، در وزارت امور خارجه دیدگاه ما در مورد طالبان شکست خورد و دیدگاه دوستان ما غلبه پیدا کرد، به همین دلیل بیرون مذاکرات قرار گرفتیم.»

وزیر امور خارجه پیشین ایران اضافه کرده که زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین وزارت امور خارجه امریکا در امور صلح افغانستان در دهه ۹۰ لابی‌گر طالبان بود و واشنگتن در حال بازگشت به این کشور است.

ظریف علاوه کرده است: «رفتار غیردوستانه طالبان با جمهوری اسلامی ایران نه برای افرادی مثل ما؛ بلکه برای افرادی که با طالبان گفت‌وگو داشتند، کاملاً غیرمنتظره است.»

به گفته او، اگر تهران مانند قبل از مذاکرات دور باشد و تماشاگر بماند، موضوع مشروعیت طالبان به‌عنوان یک فرصت و یک تهدید از دست خواهد رفت و با عمل انجام ‌شده روبه‌رو خواهد شد.

محمدجواد ظریف در بخشی دیگر از گفت‌وگویش گفته است که شمار زیادی از افغان‌ها پس از سقوط حکومت پیشین و روی‌کارآمدن طالبان، از ترس جان خود به ایران پناه بردند.

به باور او، الزاماً همه مهاجران افغانستانی در ایران کسانی نیستند که در معرض تهدید طالبان باشند.

این دیپلمات ایرانی گفته است: «مقداری از افزایش مهاجران غیرقانونی در ایران طبیعی و مقداری از آن غیرطبیعی است.»

تهران تا کنون طالبان را به‌رسمیت نشناخته است، اما سفارتش در کابل باز است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟