طالبان: روابط با یک کشور به نفع ما نیست؛ پاکستان باید واقعیت را بپذیرد
- انتشار: ۲۷ جدی ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 210768
در حالی که بیشتر از سه سال از حاکمیت طالبان بر افغانستان میگذرد و تاکنون هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته، رسانههای نزدیک به طالبان گزارش دادهاند که برقراری روابط با یک کشور به نفع طالبان نیست و آنان در پی گسترش بیشتر روابط با ایران و هند اند و پاکستان باید این واقعیت را بپذیرد.
المرصاد، یک رسانه نزدیک به استخبارات طالبان با نشر مطلبی از تمایل این گروه برای گسترش روابط خبر داده و در مقالهای به روابط خارجی طالبان پرداخته و نوشته است که این گروه متوجه شده که تکیه بر یک یا دو کشور مفید نیست و روابط خود را از جمله با ایران و هند گسترش داده است.
گسترش روابط با ایران، هند، روسیه و چین در صدر روابط خارجی طالبان خوانده شده است.
المرصاد به روابط خارجی حکومت طالبان پرداخته و از مناقشات این گروه با پاکستان نیز یادآوری کرده است.
این رسانه گفته: «متوجه شدهایم که تکیه بر یک یا دو کشور مفید نیست، بلکه یک سیاست خارجی وسیع و متنوع میتواند منافع افغانستان را بهتر تأمین کند. به همین دلیل است که نه تنها روابط نزدیک با چین و روسیه برقرار کردهایم؛ بلکه در حال گسترش روابط خود با کشورهای خلیج فارس، ایران و هند نیز میباشیم.»
این رسانه همچنین گفته: «در این وضعیت، سوال بزرگ برای پاکستان این است که آیا میتواند سیاست خارجی خود را با واقعیتهای زمینی تطبیق دهد و از رفتار متکبرانه خود دست بردارد. اگر پاکستان بر سیاستهای قدیمی خود اصرار کند، نفوذ آن در افغانستان کاهش خواهد یافت.»
المرصاد، همچنین خاطرنشان کرده است که طالبان باید تحت فشار قرار نگیرد و پاکستان نمیتواند با سختگیری بیشتر روابط را بهبود ببخشد. اسلامآباد باید این واقعیت را بپذیرد که افغانستان یک کشور مستقل است و حق دارد که تصمیمات خود را بر اساس منافع خود اتخاذ کند.
به گفته المرصاد، بهبود روابط میان هند و افغانستان به معنای توطئه علیه پاکستان نیست، بلکه هدف آن ترویج ثبات و توسعه در منطقه است.
این رسانه افزوده: «اگر پاکستان این حقیقت را بپذیرد و در سیاستهای خود انعطافپذیری نشان دهد، میتواند از این وضعیت بهرهمند شود. اگر به روشهای قدیمی خود ادامه دهد و حضور هند در افغانستان را به عنوان تهدیدی دشمنانه ببیند، خود پاکستان زیان خواهد دید.»
در این مقاله، به سفر امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت خارجه طالبان به امارات و دیدار او با مقامهای هندی اشاره شده و گفته که دیدار مقامهای این گروه در دبی نشانهای از آغاز یک دوره جدید است.
در این مقاله آمده که اگر مذاکرات به سمت مثبت پیش برود، روابط اقتصادی میان افغانستان و هند نه تنها تقویت خواهد شد، بلکه این موضوع میتواند برای توازن دیپلماتیک و استراتژیک در منطقه نیز مهم باشد.
رسانه نزدیک به استخبارات طالبان گفته: «حکومت ما ثابت کرده است که توانایی مدیریت روابط بینالمللی را دارد و اگر این روند ادامه یابد، افغانستان میتواند به عنوان یک بازیگر مهم منطقهای در آینده ظاهر شود.»
نظرات(۰ دیدگاه)