طالبان از بازداشت صدها قاچاقچی خبر دادند

  • انتشار: ۱۲ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: اخبار مهاجرینامنیت و حوادث
  • شناسه مطلب: 208761

طالبان از بازداشت صدها قاچاقچی خبر داده و گفته‌اند که در برنامه ۴ ساله این گروه برای مقابله با قاچاق انسان، ۳۰۰ قاچاقچی بازداشت شدند.

مسئولان وزارت داخله طالبان از تدوین یک برنامه چهار ساله برای مقابله با قاچاق انسان خبر داده‌ و گفته‌اند که ۳۰۰ قاچاقچی انسان در بیش از سه سال گذشته بازداشت شده‌اند.

عبدالمتین قانع؛ سخنگوی وزارت داخله طالبان گفته است که برای دستگیری قاچاقچیانی افغانستانی که در خارج از این کشور زندگی می‌کنند نیز با کشورهای میزبان هماهنگی صورت گرفته است.

به گفته او، اغلب این افراد در کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان زندگی می‌کنند.

او در حالی از آمار بازداشتی‌های متهم به قاچاق انسان سخن‌ می‌گویند که حدود ۱۱ روز پیش، ملاهبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان نیز فرمانی را برای مقابله به قاچاق انسان صادر نمود و این امر را غیرشرعی خواند.

هبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان، اول جدی طی فرمان تازه‌ای برای قاچاقچیان انسان بین یک تا سه سال زندان مجازات تعیین کرد.

او به محاکم نظامی این گروه دستور داده است که برای قاچاقچیان انسان بین یک تا سه سال حکم زندان صادر کنند.

در متن این فرمان که از سوی خبرگزاری باختر منتشر شده، آمده است که محاکم نظامی قاچاقچیان انسان را «برای بار اول به یک سال حبس، برای بار دوم به دو سال و برای بار سوم به سه سال حبس محکوم کند».

در این فرمان به وزارت داخله‌ طالبان دستور داده شده است که قاچاقچیان انسان پس از بازداشت، برای مجازات به محاکم نظامی معرفی شوند.

این وزارت همچنین موظف شده است که قاچاقچیان انسان را که مردم، به‌ویژه جوانان را از مسیرهای قاچاق و خطرناک و به خروج از کشور تشویق و اعزام می‌کنند، تعقیب و بازداشت و مراکزی را که برای قاچاق انسان استفاده می‌شود، ببندد.

رهبر طالبان به وزارت دفاع این گروه نیز دستور داده است که از قاچاق انسان در مرزها و مناطق مرزی جلوگیری کند و قاچاقچیان را پس از بازداشت، به وزارت داخله تسلیم کند.

او به ریاست عمومی استخبارات‌ طالبان نیز دستور داده است که در زمینه‌ی کشف و پیش‌گیری از قاچاق انسان، همکاری کند.

آخوندزاده همچنین به وزارت‌های ارشاد، حج و اوقاف، معارف، تحصیلات عالی، اطلاعات و فرهنگ، امر به معروف و نهی از منکر، اقوام و قبایل و مخابرات و تکنالوژی معلوماتی دستور داده است که درباره‌ی خطرات، پی‌آمدها و ممنوعیت شرعی قاچاق انسان به مردم آگاهی بدهند و در این زمینه از علما و متنفذان محلی همکاری بخواهند.

قاچاق انسان از چالش‌های جدی در افغانستان به شمار می‌رود که پس از تسلط طالبان نیز ادامه یافته است.

قاچاقچیان انسان شهروندان افغانستان را از مسیرهای خطرناک و غیرقانونی عمدتا به کشورهای همسایه انتقال می‌دهند.

در سال‌های اخیر شماری از شهروندان افغانستان از مسیرهای قاچاق به سایر کشورهای جهان، به‌ویژه اروپا نیز رفته‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟