ضرورت درک مصالح کلان ملی

  • انتشار: ۲ قوس ۱۳۹۹
  • سرویس: دیدگاهگوناگون
  • شناسه مطلب: 99269
افغانستان

افغانستان در شرایط خاصی است؛ همان‌گونه که مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید اشارت داشت، ترامپ و خلیل‌زاد جای دولت افغانستان و طالبان را عوض کرده‌اند. جنرالان پاکستانی هم دست از سر ما برنمی‌دارند. سفر مقامات پاکستانی به کابل و وعده‌ی همکاری برای صلح درست عکس آن چیزی است که در عمل آن‌ها مشاهده می‌شود. آرامش نسبی تابستان سال جاری به‌خاطر این بود که مذاکرات خلیل‌زاد-طالبان از مسیر مطلوب پاکستان و طالبان خارج نشود. اکنون که نیروهای آمریکایی به ۲۵۰۰ نفر کاهش می‌یابند، پاکستان به زعم خود، بازی برده را نمی‌خواهد واگذار کند.

طالبان با شدت حملات و افزایش خشونت‌ها می‌‌خواهند جو بایدن را وا دارند به چارچوب موافقت‌نامه صلح دوحه وفادار بماند. امری که پاکستانی‌ها هم به دنبال آنند.

در حال حاضر اجماع و هم‌گرایی حکومت و تشکل‌های سیاسی و نهادهای مدنی افغانستان ضرورتی است که جبهه‌ی جمهوریت را در برابر دسایس پیچیده‌ی داخلی و خارجی توانایی می‌بخشد و از فرصت‌سوزی‌های افزون‌تر جلو می‌گیرد. بازی‌های شتاب‌زده‌ی کرزی و برخی سیاست‌مداران کشور و اقتدای‌شان به ملاهای طالب در مسکو، بدون این‌که حدود و ثغور و چارچوب کلی صلح تعیین گردد، ناز طالبان را بالا برد تا اندازه‌ای که در حضور آن‌ها (کرزی و هم‌راهان) کل سیستم سیاسی موجود را فاسد و دست‌نشانده خواندند، بی‌آن‌که صدایی به مخالفت از رییس جمهور سابق شنیده شود!

مقاومت هیأت دولت در قطر و رأی اعتماد مجلس نمایندگان به وزرای پیش‌نهادی جلوه‌ای امیدبخش و نشانه‌ای از درک دشواری وضعیت و نیز تشخیص ضرورت هم‌گرایی واقعی و مصالح کلان ملی علی‌رغم تفاوت و تضارب دیدگاه‌های موردی، است. زمانه‌ی ما اکنون زمانه‌ی اضطرار است، و مبرهن است که میان مقتضیات تصمیم‌گیری در شرایط غیر عادی و وضعیت عادی تفا‌وت بسیار است. انتطار مردم از نمایندگان‌شان این است که نیمه‌ی باقی‌مانده‌ی راه را نیز به همین منوال بپیمایند.

هادی رحیمی زاده

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *