شورشیان پاکستان از تجهیزات امریکایی در افغانستان «استفاده میکنند»
- انتشار: ۲۵ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 221843

در ادامه ابراز نگرانیها از استفاده گروههای تروریستی و شورشیان از تجهیزات نظامی باقیمانده امریکا در افغانستان، منابع رسانهای بار دیگر خبر دادهاند که شورشیان پاکستان از تجهیزات باقیمانده امریکا در افغانستان استفاده میکنند.
واشنگتنپست با نشر گزارش تازهای اعلام کرده است که شورشیان پاکستانی از تسلیحات بهجامانده امریکایی در افغانستان استفاده میکنند. یافتههای تازه این روزنامه نشان میدهد که ۶۳ میل سلاح پیشرفته امریکایی بهجامانده در افغانستان به دست شورشیان پاکستانی افتاده و در حملات مرگبار تروریستی استفاده میشود.
این تسلیحات امریکایی که شامل تفنگهای تهاجمی، مسلسل و دوربینهای شببین است، در بازارهای سیاه اسلحه بهفروش رسیده و توسط تحریک طالبان پاکستانی، شبهنظامیان بلوچ و دیگر گروههای شبهنظامی در خاک پاکستان استفاده میشود.
رازمحمد، یکی از فروشندگان اسلحه در پاکستان به واشنگتنپست گفته: «پس از استیلای طالبان، این دوربینها به قیمت آهن قراضه فروخته میشدند.» دستگاهی که معمولا ۲ هزار دالر قیمت داشت، با قیمت کمتر از ۳۰۰ دالر فروخته شده است.
در ماه می، مقامهای پاکستانی اجازه دادند خبرنگاران واشنگتنپست از دهها قبضه سلاح توقیفشده بازدید کنند. پس از ماهها بررسی، ارتش و پنتاگون امریکا تایید کردند که ۶۳ قبضه از این سلاحها قبلا به نیروهای افغانستانی تحویل داده شده بود. بیشتر این سلاحها تفنگهای «ام ۱۶» و چند مدل مدرنتر »ام فور» بودند.
گروههای شورشی مسلح در پاکستان اعم از جهادگران در شمال و جداییطلبان بلوچ در جنوبغرب این کشور از تسلیحات بجامانده امریکایی در افغانستان تغذیه میکنند.
پس از حمله ۱۱ مارچ توسط شورشیان بلوچ به قطار جعفر اکسپرس که دستکم ۹۰ کشته داشت، مقامات پاکستانی شماره سریال سه قبضه تفنگ امریکایی استفادهشده در حمله را ارائه کردند. دو مورد از آنها از تسلیحات باقیمانده امریکا در افغانستان بوده است.
احمد حسین، یکی از نیروهای ویژه پاکستان که باری در یک حمله شبانه شورشیان زخمی شده بود، گفت: «آنها سلاحهای مدرن امریکایی دارند، آنها ما را میدیدند؛ اما ما نمیتوانستیم آنها را ببینیم.»
وزارت خارجه پاکستان در بیانیهای در ماه جنوری گفت: «حضور سلاحهای پیشرفته امریکایی یک نگرانی جدی برای امنیت پاکستان است.»
در همین حال، رییس جمهور امریکا نیز پیشتر طالبان را تهدید کرد که اگر این گروه تجهیزات نظامی امریکایی را بازنگردانند، کمکهای تعلیقشده به افغانستان را برای همیشه قطع خواهد کرد. او گفت: «ما میلیاردها، دهها میلیارد دالر تجهیزات را جا گذاشتیم.»
ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این دستور ترامپ گفت: «اینها اکنون متعلق به افغانستان هستند. هیچکس نمیتواند آنها را از ما بگیرد.»
اظهارات ترامپ در اسلامآباد امیدواری ایجاد کرد که امریکا برای بازگرداندن سلاحهایش اقدام کند؛ اما اکثر کارشناسان بر این باورند که برای جلوگیری از قاچاق اسلحه خیلی دیر شده است.
مایکل کوگلمان؛ تحلیلگر جنوب آسیا هشدار داد که پاکستان ممکن است دوباره به دوران تاریک بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ بازگردد؛ زمانی که این کشور هدف اصلی حملات تروریستی بود.
زمانی که طالبان در آگست ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت، بیش از ۷ میلیارد دالر تجهیزات نظامی امریکایی در آنجا باقی مانده بود. بر اساس گزارش اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان «سیگار» ارتش امریکا اطلاعات دقیقی از تجهیزات تحویلی به افغانستانیها نداشت و خروج ناگهانی و بیبرنامه این وضعیت را بدتر کرد.
وزارت دفاع امریکا در سپتامبر گفت که تجهیزات پس از بررسیهای دقیق منتقل شدهاند و قصد بازگرداندن آنها را ندارد. این تجهیزات «ممکن است توسط طالبان تصرف و استفاده یا منتقل شده باشند.»
سیگار تخمین زده است که بیش از ۲۵۰ هزار قبضه تفنگ و حدود ۱۸ هزار دوربین شب دید باقی مانده بود.
نظرات(۰ دیدگاه)