شورای بین‌المللی کانادا خواستار به رسمیت‌شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها شد

  • انتشار: ۳۰ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 226683

شورای بین‌المللی کانادا «سی‌آی‌سی» خواستار به رسمیت شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان از سوی دولت این کشور شده است.

شورای بین‌المللی کانادا «سی‌آی‌سی» دیروز دوشنبه، ۲۹ ثور با نشر اعلامیه‌ای خواستار به رسمیت شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان از سوی دولت این کشور شده است.

این شورا گفته است که جنایات علیه هزاره‌ها در افغانستان با تعریف «کنوانسیون نسل‌کشی» سازمان ملل متحد از نسل‌کشی، مطابقت دارد.

شورای بین‌المللی کانادا گفته است کمیته‌ فرعی حقوق‌ بشر پارلمان کانادا در سال ۲۰۲۴ جنایات گسترده‌ای علیه هزاره‌ها در سال‌های ۱۸۹۱ تا ۱۸۹۳ را به‌عنوان «قتل‌عام» هزاره‌ها به‌رسمیت شناخت، بااین‌حال، کانادا رسما این وقایع یا آزارواذیت مداوم را به‌عنوان «نسل‌کشی» به‌رسمیت نشناخته است.

براساس اعلامیه‌ی این شورا، دولت کانادا گفته است که چنین تصمیمی مستلزم حکم دادگاه یا مرجع قضایی بین‌المللی یا ملی ذی‌صلاح است.

شورای بین‌المللی کانادا همچنین خواستار به‌رسمیت‌شناسی نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا در میانمار شده است.

این شورا گفته است که هزاره‌ها در افغانستان و روهینگیاها در میانمار دهه‌ها با آزارواذیت، تبعیض و قتل‌های فراقضایی مواجه بوده‌اند، تنها به این دلیل که ظاهر و مذهب شان از اکثریت باشندگان کشورهای‌شان متفاوت است.

در اعلامیه‌‌ی این شورا آمده است که هزاره‌ها در افغانستان پس از تسلط دوباره‌ی طالبان بر این کشور در سال ۲۰۲۱، با خشونت فزاینده‌ای روبه‌رو بوده‌اند.

این شورا از جمله به «قتل‌عام‌ها در بامیان»، حمله بر مراکز آموشی هزاره‌ها در کابل، تیرباران ۱۴ نفر از باشندگان روستای «قرودال» دایکندی و جابه‌جایی اجباری هزاره‌ها اشاره کرده و گفته است که این حملات با هدف محو حضور هزاره‌ها انجام می‌شود.

شورای بین‌المللی کانادا گفته است که تا سال ۲۰۲۴ دولت کانادا حدود ۵۵ هزار پناهنده از افغانستان پذیرفته است، اما سهمیه خاصی برای هزاره‌ها در نظر نگرفته است و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان نیز فاقد حمایت هدفمند از هزاره‌ها است.

این شورا خواستار افزایش تلاش‌ها برای اسکان پناهندگان هزاره و روهینگیا، توانمندسازی آنان از طریق آموزش، تقویت خوداتکایی آنان و گوش‌دادن به صدای آنان شده است.

پیش از این شوراهای محلی در دیگر کشورها، از جمله استرالیا و بریتانیا نیز خواستار به‌رسمیت‌شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *