سیگار: ۱۰.۹ میلیون دالر از کمکهای امریکا به طالبان پرداخت شده است
- انتشار: ۱ جوزا ۱۴۰۳
- سرویس: اقتصادتیتر 2
- شناسه مطلب: 181817
بازرس ویژهی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) دریافته است که شرکای اجرایی ایالات متحده در افغانستان حداقل ۱۰.۹ میلیون دالر را به دولت طالبان پرداختهاند.
سیگار در گزارشی گفته است که این مقدار بودجه توسط ۳۸ شریک امریکا بهعنوان مالیات، هزینهها، عوارض گمرکی یا صرفیه آبوبرق به دولت طالبان پرداخت شده است.
طبق گزارش سیگار که روز دوشنبه (۳۱ ثور) منتشر شده، از این مبلغ، ۱۰.۴ میلیون دالر آن بهعنوان مالیات، ۳۴۶ هزار و ۸۳۸ دالر بهعنوان هزینهی آبوبرق، ۱۷۶ هزار و ۵۹۶ دالر بهعنوان هزینهها و نُه هزار و ۲۱۵ دالر بهعنوان عوارض گمرکی پرداخت شده است.
سیگار گفته است که ۱۰.۹ میلیون دالر پرداختشده به طالبان احتمالا تنها کسری از مقدار کل کمک ایالات متحده است که بدست طالبان رسیده، زیرا آژانسهای سازمان ملل که وجوه امریکا را دریافت میکنند، دربارهی پرداختهای خود به طالبان آمار جمعآوری نکردهاند.
بهگفتهی سیگار، از اکتبر ۲۰۲۱ تا سپتامبر ۲۰۲۳، سازمان ملل متحد ۱.۶ میلیارد دالر کمک مالی ایالات متحده برای افغانستان را دریافت کرده که تقریبا ۶۳ درصد از کل کمکهای مالی ایالات متحده به افغانستان در آن دوره است.
سیگار افزوده است که موافقتنامههای سازمان ملل متحد با وزارت خارجه و آژانس توسعه بینالمللی امریکا (یواسایآیدی) شامل هیچ الزامی برای گزارش سالانهی مالیاتها، هزینهها، عوارض یا خدماتی که از بودجههای ایالات متحده برای فعالیتها در افغانستان ارائه میشود، نیست.
بهگفتهی سیگار، آژانسهای سازمان ملل متحد به سیگار گفتهاند که بهدلیل وضعیت معافیت مالیاتی مطابق با کنوانسیون امتیازات و مصونیتهای سازمان ملل متحد، هیچ گونه مالیات، کارمزد یا عوارض پرداخت نکردهاند.
سیگار اما اضافه کرده است که نهادهای سازمان ملل متحد برای اجرای فعالیتها از پیمانکار فرعی استفاده میکنند و این پیمانکاران ملزم به پرداخت مالیات، عوارض و هزینهها است.
به گزارش سیگار، شرکای تطبیقکننده در صورت عدم پرداخت مالیات، هزینهها و عوارض با عواقبی مانند مسدودشدن حسابهای بانکی، بستهشدن دفترها یا لغو جواز مواجه شوند.
سیگار گفته است که همچنین دریافته که طالبان اجرای فعالیتهای نهادهای تطبیقکننده به طریقههای مختلف، از جمله تلاش برای منحرفکردن کمکها یا نفوذ در سازمانهای غیردولتی و مداخله در فعالیتها را مختل کردهاند.
هفده نفر از ۶۵ پاسخدهندهی پرسشنامهی سیگار گزارش دادهاند که تحت فشار مستقیم طالبان، از جمله مشارکت در طراحی و تطبیق برنامه و تأیید آن، قرار گرفتهاند.
طبق گزارش سیگار، دسترسی به امکانات یا استفاده از منابع یا وسایل نقلیه، استخدام افراد خاص مورد تأیید طالبان، یا انتقال غذا و کمکهای دیگر به جمعیتهای انتخابشده توسط طالبان از دخالتهای این گروه گفته شده است.
بهگفتهی سیگار، علاوه بر فشار مستقیم بر شرکای تطبیقکننده، برخی از پاسخدهندگان اظهار داشتند که طالبان مرتبا در مورد راههای بدستآوردن کمکهای مالی، از جمله از طریق ایجاد سازمانهای غیردولتی اطلاعات جویا شدهاند.
سیگار پیشتر در گزارش خود گفته بود که امریکا از سال ۲۰۲۱، زمانی که طالبان به قدرت رسیدند، الی ۳۱ مارچ ۲۰۲۴ دو میلیارد و ۸۰۱ میلیون دالر کمک بشردوستانه و انکشافی به افغانستان ارائه کرده است.
بهگفتهی سیگار، امریکا همچنان بزرگترین کمککننده به افغانستان است.
با اینحال، گزارشها و نگرانیها دربارهی انحراف و سوءاستفاده از کمکها توسط طالبان همواره وجود داشته است.
جان سپکو، سربازرس ادارهی بازرسی امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) گفته بود که بررسی این اداره نشان میدهد که طالبان مقدار قابل توجهی از کمکهای ایالات متحده را منحرف میکنند یا از آن بهره میبرند.
چندی پیش مارکو روبیو، عضو مجلس سنای امریکا با ارائهی لایحهای خواستار تعلیق کمکهای امریکا به سازمان ملل متحد در افغانستان شده و گفته است که باید اطمینان حاصل شود که طالبان به این کمکها دسترسی ندارند.
نظرات(۰ دیدگاه)