سازمان ملل: قطع کمکهای امریکا بحران انسانی در افغانستان را تشدید میکند
- انتشار: ۲۵ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: اقتصادتیتر 1
- شناسه مطلب: 221766

برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی مجدد از وضعیت بد اقتصادی در افغانستان، بار دیگر درباره پیامدهای قطع کمکهای امریکا به افغانستان هشدار داده و اعلام کرده است که کاهش کمکها بحران گرسنگی در افغانستان را تشدید میکند و این نهاد تنها به نیمی از افراد نیازمند در کشور میتواند کمک کند.
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با نشر بیانیهای هشدار داده است که کاهش اخیر در کمکهای غذایی اضطراری امریکا میتواند بحران شدید گرسنگی در افغانستان را وخیمتر کند و میلیونها تن از افراد آسیبپذیر را بدون حمایت کافی باقی بگذارد. این نهاد افزوده است که تعلیق اخیر کمکهای بشردوستانه امریکا بهویژه کاهش بودجه در کمکهای غذایی، خطرات جدی برای امنیت غذایی در افغانستان ایجاد کرده است.
این سازمان در گزارشی گفته است که این کاهش بودجه بیشترین خطر را متوجه جمعیتهای آسیبپذیری که به حمایتهای خارجی وابسته هستند، به وجود آورده است.
از سوی دیگر، این سازمان تاکید میکند که این کاهش بودجه در زمانی صورت میگیرد که نرخ تورم در کشور در حال افزایش است و مهاجران برگشته از پاکستان نیاز به حمایت فوری دارند.
بر بنیاد این گزارش، تا ماه فبروری سال جاری میلادی، نرخ تورم کلی افغانستان به ۰.۳- درصد رسید که نسبت به ۱۰.۲- درصد در جنوری سال گذشته، افزایش را نشان میدهد.
به گفته این سازمان تورم مواد غذایی از ۷.۲- درصد در جنوری ۲۰۲۴ میلادی، به ۲.۲- درصد در فبروری سال جاری افزایش یافته است.
در همین حال ۸ درصد تورم غیرخوراکی با افزایش یک درصدی ثبت شده است.
برنامه جهانی غذا میگوید که در بخش مسکن با توجه به اتکای کشور به اقلام ضروری وارداتی، تورم به شدت تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز، قیمتهای جهانی و شرایط اقتصادی و سیاسی داخلی بوده است.
این در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از رییس پیشین دفتر امور بشردوستانه اداره توسعه جهانی امریکا و ۹ منبع دیگر پیش از این گزارش داد که دولت دونالد ترامپ در حال پایان دادن به کمکهای امریکا به افغانستان و چند کشور دیگر است.
بر بنیاد ارقام ارائه شده توسط نهاد «ایستادگی برای کمک» که یک گروه حمایتی مردمی است، مجموع کاهش کمکهای دولت ترامپ بیش از ۱.۳ میلیارد دالر است که شامل ۵۶۲ میلیون دالر برای افغانستان، ۱۰۷ میلیون دالر برای یمن، ۱۷۰ میلیون دالر برای سومالیا، ۲۳۷ میلیون دالر برای سوریه و ۱۲ میلیون دالر برای غزه میشود.
همزمان با پخش این خبر، سیندی مککین رئیس برنامه جهانی غذای ملل متحد هشدار داد که این اقدام برای کاهش کمکهای غذایی اضطراری، میتواند برای میلیونها تن «حکم اعدام» را داشته باشد که با گرسنگی شدید روبهرو هستند.
یک روز پس از نشر این گزارش دولت دونالد ترامپ اعلام کرد که تعلیق کمکها بهویژه کمکهای غذایی اضطراری برای این کشورها، به استثنای افغانستان را میبردارد و این کمکها از سر گرفته خواهد شد.
اما افغانستان در فهرستی کشورهای قرار نداشت که تعلیق آنها برداشته شده است.
این نهاد روز گذشته نیز گفته است که به دلیل کمبود منابع مالی، در حال حاضر تنها میتواند به نیمی از افراد نیازمند کمکرسانی کند، آنهم صرفاً با جیرههای نصفه.
این کاهش کمکها در پی تصمیم دولت ترامپ برای تعلیق تمام کمکهای خارجی به مدت سه ماه اتخاذ شده است؛ اقدامی که بخشی از سیاستهای گستردهتر برای کاهش هزینههای دولتی عنوان شده است.
امریکا اوایل ماه جاری اعلام کرد که کمکهای اضطراری غذایی خود به برنامه جهانی غذا را بهطور کامل قطع میکند.
برنامه جهانی غذا این تصمیم را «فاجعهبار» توصیف کرده و در بیانیهای در روز یکشنبه گفته: «اگر این تصمیم اجرا شود، برای میلیونها تن حکم صدور مرگ است.»
موتینتا چیموکا؛ رییس موقت دفتر برنامه جهانی غذا در افغانستان، از اهداکنندگان بینالمللی خواسته است حمایت خود از دومین بحران انسانی بزرگ جهان را حفظ کنند.
او تأکید کرده است: «با منابع کنونی ما، تنها میتوانیم امسال به حدود هشت میلیون تن کمک برسانیم، آن هم در صورتی که تمام تعهدات مالی وعده داده شده توسط سایر اهداکنندگان محقق شود. برنامه جهانی غذا در حال حاضر برای صرفهجویی در منابع، تنها نیمی از جیره غذایی مورد نیاز را توزیع میکند.»
این نهاد همچنین گفته است امیدوار است در ماههای آینده به دو میلیون تن دیگر کمک اضطراری غذایی برساند؛ اما تأکید کرده که تحقق این هدف بهشدت وابسته به تأمین منابع مالی جدید است.
نظرات(۰ دیدگاه)