سازمان ملل: بحران انسانی در افغانستان ثبات منطقه‌ای را تهدید می‌کند 

  • انتشار: ۱ حوت ۱۴۰۳
  • سرویس: اجتماعیاقتصادتیتر 1
  • شناسه مطلب: 214852

سازمان ملل متحد درباره پیامدهای بحران افغانستان برای ثبات منطقه‌ای هشدار داده واعلام کرده است که افغانستان همچنان بحرانی‌ترین منطقه جهان است.

کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، امروز چهارشنبه، اول حوت اعلام کرده که نقض حقوق بشر، بی‌ثباتی اقتصادی، ناامنی شدید غذایی و رویدادهای طبیعی در افغانستان احتمالاً در سال ۲۰۲۵ ثبات منطقه‌ای افغانستان را تهدید خواهند کرد.

این نهاد در گزارشی گفته است که افغانستان همچنان یکی از بحرانی‌ترین نقاط جهان است.

در گزارش آمده است: «در حالی که وضعیت کلی امنیتی بهبود یافته و مناطق پیش‌تر غیرقابل‌ دسترس اکنون قابل‌ دسترسی هستند، چالش‌های بزرگی همچنان باقی است. این چالش‌ها، به‌ویژه برای زنان و دختران شدیدتر است، زیرا یک قانون جدید اخلاقی، احکام سرکوبگرانه مقامات بالفعل (طالبان) را که آنان را از مکتب‌ها، دانشگاه‌ها، محیط‌های کاری و اماکن عمومی محروم می‌کند، به قانون تبدیل کرده است.»

بر بنیاد این گزارش، ایران و پاکستان میزبان حدود ۸ میلیون شهروند افغانستان هستند که این رقم بزرگ‌ترین جمعیت پناهجویان در جهان محسوب می‌شود.

سازمان ملل متحد می‌گوید که شکنندگی اقتصادی در ایران و پاکستان باعث کاهش فرصت‌های معیشتی شده، بحران فزاینده هزینه‌های زندگی ادامه دارد و نمونه‌های رو به افزایش بیگانه‌هراسی، مشکلات بیشتری را برای افغانستانی ‌های آسیب‌پذیر ایجاد کرده است.

براساس این گزارش، ایران در حال حاضر بزرگ‌ترین کشور میزبان پناهندگان در جهان است و جمعیتی بالغ بر ۳.۸ میلیون پناهنده و افراد دارای شرایط مشابه پناهندگی را در خود جای داده است، که بیش از ۱ میلیون نفر از آن‌ها از سال ۲۰۲۱ تاکنون وارد این کشور شده‌اند.

سازمان ملل متحد می‌گوید که پاکستان نیز میزبان حدود ۳.۲ میلیون پناهنده افغانستان و افغانستانی‌هایی با وضعیت‌های دیگر است که ۷۶ درصد از آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

بربنیاد گزارش سازمان ملل متحد، در سال‌های اخیر، شرایط حفاظت از پناهندگان در پاکستان به‌طور فزاینده‌ای دشوار شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *