سازمان ملل:بیش از دو میلیون نفر در غزه در معرض قحطی هستند؛طرح اسرائیل نمایش فریبکارانه است

  • انتشار: ۲۴ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: بین المللتیتر 2
  • شناسه مطلب: 226079

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک های اضطراری با بیان اینکه بیش از ۱۰ هفته است، غذا، دارو، آب و خیمه وارد غزه نشده است، گفت: ۲.۱ میلیون فلسطینی در نوار غزه در معرض خطر قحطی هستند و یک نفر از هر پنج نفر در آستانه گرسنگی مطلق قرار دارد و طرح کمک رسانی اسرائیل، نمایشی فریبکارانه است.

تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک های اضطراری روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد وضعیت بشردوستانه و حفاظت از امدادگران در غزه گفت: اسرائیل به‌طور عامدانه و آشکار، شرایطی غیرانسانی را بر غیرنظامیان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تحمیل می‌کند.

این مقام سازمان ملل افزود: بیش از ۱۰ هفته است که هیچ چیزی وارد غزه نشده است، نه غذا، نه دارو، نه آب و نه خیمه. صدها هزار فلسطینی بار دیگر به‌زور آواره شده‌اند و در فضاهایی روزبه‌روز کوچک‌تر محبوس شده‌اند، در حالی که ۷۰ درصد از قلمرو غزه یا در مناطق نظامی‌شده اسرائیل قرار دارد یا تحت دستور تخلیه است.

فلچر تصریح کرد: ۲.۱ میلیون فلسطینی در نوار غزه در معرض خطر قحطی هستند. یک نفر از هر پنج نفر در آستانه گرسنگی مطلق قرار دارد. با وجود این واقعیت که شما بودجه غذایی را که می‌تواند جان آن‌ها را نجات دهد تأمین کرده‌اید.

این مقام سازمان ملل گفت: تعداد اندکی از شفاخانه‌ها که به شکلی از بمباران جان سالم به در برده‌اند، اکنون به‌شدت ازدحام دارند. داکتران و پرستارانی که خود از حملات پهپادی و تیراندازی‌های تک‌تیراندازان جان سالم به در برده‌اند، توان رسیدگی به مصدومان و گسترش بیماری‌ها را ندارند.

فلچر تصریح کرد: حتی امروز نیز، شفاخانه اروپایی غزه در خان‌یونس بار دیگر بمباران شد و تلفات غیرنظامی بیشتری گزارش شده است.

او گفت: من از آنچه از سیستم صحی باقی‌مانده غزه بازدید کرده‌ام و می‌توانم بگویم مرگ در این مقیاس، صدا و بویی دارد که هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود. همان‌طور که یکی از پرستاران گفت: «کودکان فریاد می‌کشند وقتی ما پارچه سوخته را از پوستشان جدا می‌کنیم» اما ما فقط می‌گوییم: «هر کاری از دست‌مان برمی‌آمد، انجام دادیم.»

فلچر مدعی شد: «ما می‌توانیم جان میلیون‌ها بازمانده را نجات دهیم. سازوکارهای دقیقی داریم که تضمین می‌کند کمک‌های ما به غیرنظامیان برسد، نه به حماس.»

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: اما اسرائیل دسترسی را از ما سلب می‌کند و هدف خود مبنی بر خالی‌ کردن غزه از سکنه را بر زندگی غیرنظامیان ترجیح می‌دهد. محاصره به خودی خود فاجعه‌بار است اما وقتی وزرای اسرائیلی با افتخار از آن سخن می‌گویند، چه واکنشی باید نشان داد؟ یا وقتی حملات به کارکنان امدادرسان و نقض مصونیت‌های سازمان ملل همراه با محدودیت بر سازمان‌های بین‌المللی و غیردولتی دارد.

معاون آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: این شورا قطعنامه‌هایی تصویب کرده است که همه طرف‌های درگیر را ملزم به رعایت حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حفاظت از غیرنظامیان و کارکنان بشردوستانه می‌کند. اما باز هم فقط گفته می‌شود: «هر کاری از دست‌مان برمی‌آمد، انجام دادیم.»

فلچر ادامه داد: برای ثبت در تاریخ، ما تلاش کردیم. سازمان ملل ۱۲ بار – و امروز هم – با مقامات اسرائیلی درباره سازوکار پیشنهادی دیدار کرده است. می‌خواستیم راهی بیابیم. قطعنامه ۲۴۱۷ شورای امنیت سازمان ملل نیز خواهان توجه کامل شورا به بحران شدید غذایی ناشی از درگیری است.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: موضوع فقط غزه نیست. خشونت‌های وحشتناک در کرانه باختری نیز رو به افزایش است؛ وضعیتی که در چند دهه گذشته بی‌سابقه است. استفاده از سلاح‌های سنگین، شیوه‌های نظامی، آوارگی اجباری، تخریب خانه‌ها و محدودیت‌های حرکتی.

او تاکید کرد: شاهد گسترش غیرقانونی شهرک‌ها هستیم. خشونت شهرک‌نشینان به‌شدت و با حمایت نیروهای اسرائیلی درحال افزایش است.

فلچر تصریح کرد: اخیراً، شهرک‌نشینان دختری ۱۳ ساله و برادر سه‌ساله‌اش را ربودند. آن‌ها در حالی پیدا شدند که به درخت بسته شده بودند. به آن‌ها چه می‌گوییم؟ «هر کاری از دست‌مان برمی‌آمد، انجام دادیم؟»

وی در انتقاد از پیشنهاد رژیم اسرائیل درباره توزیع محموله‌های بشردوستانه گفت: «برای هر کسی که هنوز وانمود می‌کند شک دارد، روش توزیع طراحی‌شده توسط اسرائیل، پاسخگو نیست. این روش عملاً بسیاری  از جمله افراد دارای معلولیت، زنان، کودکان، سالمندان و زخمی‌ها، کنار می‌گذارد. این روش باعث آوارگی بیشتر می‌شود. هزاران نفر را در معرض آسیب قرار می‌دهد.»

این مقام سازمان ملل به عدم دستیابی فلسطینی‌ها به کمک‌های ارسالی اشاره کرد و گفت: طرح اسرائیل «سابقه‌ای غیرقابل‌قبول برای تحویل کمک‌ها نه‌تنها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، بلکه در سراسر جهان ایجاد می‌کند. کمک‌ها را تنها به بخشی از غزه محدود می‌کند، در حالی که نیازهای فوری دیگر برآورده نمی‌شوند.»

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد اقدامات اسرائیل را نمایشی دانست و گفت: طرح اسرائیل «کمک را مشروط به اهداف سیاسی یا نظامی می‌کند. گرسنگی را به ابزاری برای چانه‌زنی تبدیل می‌کند. این یک نمایش فریبکارانه است. یک حواس‌پرتی عمدی، پوششی برای خشونت و آوارگی بیشتر، اگر هر یک از این‌ها هنوز اهمیت دارد، در آن مشارکت نکنید.»

فلچر تصریح کرد:«دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در حال بررسی این است که آیا نسل‌کشی در غزه در جریان است یا خیر. این دیوان شهادت‌هایی  را که ما ارائه کرده‌ایم را ارزیابی خواهد کرد. اما این اقدام دیر خواهد بود. با درک این فوریت، دیوان بین‌المللی دادگستری اقدامات موقت روشنی را مشخص کرده که باید اجرا شوند، اما این اقدامات اجرا نشده‌اند.»

وی با یاآوری ضعف سازمان ملل در برخورد با نقض قوانین بشردوستانه در حوادث سابق خواستار واکنش قاطع در برابر حوادث نوار غزه تاکید کرد: «برای کسانی که کشته شده‌اند و کسانی که صدایشان خاموش شده است چه شواهد بیشتری نیاز دارید؟ آیا اکنون به شکل قاطع برای جلوگیری از نسل‌کشی و تضمین احترام به قوانین بشردوستانه بین‌المللی اقدام خواهید کرد؟ یا به جای آن خواهید گفت ما هر کاری که می‌توانستیم او از دست مان بر می آمد، انجام دادیم؟»

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *