زیستن با ذهنیت جاهلی در قرن ۲۱

  • انتشار: ۱۱ جدی ۱۳۹۹
  • سرویس: دیدگاهگوناگون
  • شناسه مطلب: 103040

برحسب ظاهر در قرن بیست و یکم قرارداریم، و سال ۲۰۲۰ را مثل همه مردم دنیا پشت سرگذاشته و سال نو میلادی ۲۰۲۱ را استقبال می کنیم؛ اما مجموع واقعیت های جامعه ما نشان می دهد که ما هنوز آدم های ماقبل تاریخ هستیم. ما هنوز وارد تاریخ بشری نشده ایم. ذهنیت ما به دوره پاره سنگی تعلق دارد.

درست است تعدادی از ما در جهان مدرن درس خواندیم، زبان انگریزی را بهتر از زبان اصلی یادگرفته ایم، با کمپیوتر بلدیت داریم، دوره های مختلف تریننگ را گذرانده ایم و از چند موسسه مشهور سرتیفکت داریم، موترهای آخرین مدل را سوار می شویم، آپارتمان های ما لفت دارد، در محافل دریشی لوکس می پوشیم و نکتایی ما درازتر از بند تنبان ما از گردن آویزان است، جملات و کلماتی از دانشمندان علوم مختلف را بلغور می کنیم و آن چنان تشریح و تفسیر می کنیم که خود ارسطو، دکارت، راسل، هابز و….درشگفت شده اند از این همه خلاقیت ما، و…..

در عقبه این ها آن چیزی که واقعیت دارد زیست جاهلانه به تمام معنای آن است، آنچه برای ما تعیین کننده است و ماهیت ما را ساخته است ذهنیت ماقبل تاریخی و مربوط به دوره پاره سنگی است، و ساختار سنگ شده و فسیل شده جامعه است. فاصله واقعی ما از سال ۲۰۲۱ به فاصله چندین قرن میلادی است، مصیبت بارتر این که “غیرت” ما هم اجازه نمی دهد تا وارد جهان انسانی شویم و ذهنیت عقب مانده خود را تغییر دهیم.

شکور اخلاقی

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *