رینا امیری: مردان افغانستان در کنار زنان افغانستان بایستند

  • انتشار: ۱ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 207463

رینا امیری، نماینده‌ی ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان از مردان افغانستان در داخل و خارج از کشور خواسته است که در کنار همسر، دختران و خواهران خود بایستند تا از آینده‌ای امیدوارانه و قابل دوام برای افغانستان حمایت کنند.

او در نامه‌ی سرگشاده در دومین سال ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها و کار زنان در نهادهای غیردولتی گفته است که جهان با آزمون مواجه است.

امیری نوشته است که اگر جهان زنان و دختران افغانستان را رها کند، حقوق زنان و دختران در همه جا، بسیار فراتر از افغانستان، به خطر می‌‌افتد.

او اما افزوده است که زنان و دختران افغانستان در نهایت پیروز خواهند شد و این اولین باری نیست که آنان در تاریخ افغانستان با شکست مواجه می‌شوند.

امیری تأکید کرده است که برای اطمینان از برتری زنان و دختران افغانستان، باید به‌طور جمعی از آنان حمایت شود.

او توضیح داده است که مردان افغانستان در داخل و خارج از کشور باید در کنار همسران، دختران و خواهران خود (زنان افغانستان) بایستند تا از آینده‌ای امیدوارانه و قابل دوام برای کشور حمایت کنند.

امیری گفته است که جامعه‌ی بین‌المللی نیز باید به اولویت دادن به حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، در هر گونه تعامل با طالبان ادامه دهد.

به‌گفته‌ی او، پیشرفت در بهبود روابط دیپلماتیک و اقتصادی باید به‌طور معناداری با اقدامات مشخص برای معکوس کردن سیاست‌‌های افراطی که زنان و دختران را هدف قرار می‌دهد مرتبط باشد.

امیری اضافه کرده است که کشورهای عضو سازمان ملل، کمک‌‌کنندگان، مؤسسات آکادمیک و بخش خصوصی باید مقاومت و خلاقیت زنان و دختران افغانستان را با حمایت ملموس و تجهیز آنان به منابع، فناوری، آموزش، ابزارهای شغلی و فرصت‌‌های اقتصادی همراهی کنند.

او نوشته است: «تا زمانی که رویاهای زنان و دختران افغانستانی کم‌رنگ شود، افغانستان در تاریکی خواهد ماند. راه طولانی خواهد بود، اما ناامیدی و دست کشیدن یک گزینه نیست.»

طالبان طی سه سال اخیر محدودیت‌‌های شدید بر حقوق و آزادی‌های زنان و دختران افغانستان وضع کرده‌اند.

در حال حاضر زنان و دختران حق آموزش، کار و آزادی گشت‌وگذار را ندارند.

طالبان در تازه‌ترین تصمیم خود آموزش طبی را برای زنان و دختران منع کرده که این تصمیم می‌تواند تأثیر مخربی بر دسترسی زنان و دختران به خدمات بهداشتی و درمانی داشته باشد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟