روز جهانی آب؛ صلیب سرخ: ۳۳ میلیون افغانستانی به آب سالم دسترسی ندارند

  • انتشار: ۲ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: اجتماعیتیتر 2
  • شناسه مطلب: 218923

کمیته‌ بین‌‌المللی صلیب سرخ به‌ مناسبت «روز جهانی آب» با نشر مطلبی اعلام کرده است که تخمین زده می‌شود که ۳۳ میلیون نفر در افغانستان با کمبود شدید آب مواجه هستند.

کمیته بین‌المللی آب امروز شنبه، ۲ حمل به مناسبت روز جهانی آب، مطلبی را نشر کرده و گفته تخمین زده می‌شود که ۳۳ میلیون نفر در افغانستان با کمبود شدید آب مواجه هستند.

این نهاد به عوامل عدم دسترسی به آب سالم در افغانستان را نام برده و گفته است که بارندگی نامنظم، افزایش دمای هوا و خشک‌سالی باعث کاهش دسترسی مردم افغانستان به آب شده است.

مارتین دی بویر، رییس برنامه‌های کمیته‌ بین‌‌المللی صلیب سرخ در افغانستان گفته است: «برای میلیون‌ها افغانستانی که پیش از این نیز با چالش‌های زیادی روبه‌رو بودند، تأمین آب برای آشامیدن، پخت‌وپز یا آبیاری محصولات کشاورزی اغلب غیرممکن است.»

او افزوده است: «این موضوع تأثیرات ویرانگری بر سلامت مردم و دسترسی آنان به غذا دارد و همچنین مانعی برای توسعه‌ی اقتصادی کشور است.»
رییس برنامه‌های کمیته‌ بین‌‌المللی صلیب سرخ گفته است که کمبود زیرساخت‌های ضروری، از جمله سیستم‌های تأمین آب، بندها و شبکه‌های آبیاری چالش‌ها را بیشتر می‌کند.

کمیته‌ بین‌‌المللی صلیب سرخ گفته است که دسترسی به آب سالم یکی از مسائل حیاتی افغانستان است که بر صحت عمومی، امنیت غذایی و ثبات اقتصادی تأثیر می‌گذارد.

این نهاد افزوده است که بخش عمده‌ای از آب شیرین افغانستان از ذخایر برف و یخچال‌های طبیعی تأمین می‌شود، اما تسریع ذوب شدن این یخچال‌ها، منابع آبی شکننده را در معرض خطر جدی قرار داده است.

ورونیکو وبر اویدو پینتو، رییس برنامه آب و اسکان کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ در افغانستان گفته است: «آب فقط یک نیاز نیست، بلکه پایه و اساس زندگی است. در افغانستان، تغییرات اقلیمی دسترسی به آب را برای میلیون‌ها نفر تهدید می‌کند.»

این در حالی است که یونیسف در سال ۲۰۲۵،  برای باشندگان ۲۵ ولسوالی در ولایت‌های شرقی کشور زمینه دسترسی به آب سالم را فراهم کرده است.

کمبود دسترسی به آب آشامیدنی در افغانستان از نگرانی‌های جدی به شمار می‌رود و همه ساله با کاهش آب‌های زیرزمینی، بدتر می‌شود.

پیش از این سازمان ملل متحد هشدار داده است که اگر اقدامی نشود، آب‌های زیرزمینی کابل تا سال ۲۰۳۰ میلادی خشک خواهد شد.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *