روابط مسکو با محور مقاومت؛ تاثیرات و پیامدها
- انتشار: ۲۸ حمل ۱۴۰۰
- سرویس: بین المللدیدگاه
- شناسه مطلب: 110652

گفتگوی چندی پیش مقامهای حزبالله لبنان با روسیه درباره بحران سوریه، رابطه مسکو با حشد شعبی درباره مسائل امنیتی عراق و مذاکره با انصارالله برای پایان جنگ یمن از ابعاد این روابط است که این یادداشت به صورت فشرده به آن پرداخته است:
۱️. همکاری روسیه با حشد شعبی از سال ۲۰۱۶ و دیدار فیاض رهبر این گروه با پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه آغاز شد و در همکاریها پیرامون حفظ امنیت مرزهای سوریه و عراق، متبلور گردید. پس از آن حشد برای دریافت سامانه S400 برای دفاع در برابر حملات هوایی اسرائیل به عراق، وارد مذاکره شد.
۲️.حمایت از حضور حزبالله در نبرد سوریه و زمینهچینی مشارکت شرکتهای گازی روسیه در اقتصاد لبنان با حمایت ائتلاف ۸ مارچ در پارلمان این کشور، از جنبههای همکاری این گروه با مسکو میباشد. علاوه بر این، حزبالله این رابطه را به عنوان پل ورود به کشورهای ضدغربی در سراسر جهان میداند.
۳️. روابط روسیه با انصارالله نسبت به حشد شعبی یا حزبالله محدودتر است. مسکو از تأیید قطعنامه تحریمی ۲۲۱۶ علیه این گروه پرهیز کرد ولی آن را وتو نکرد. در عین حال از روابط تجاری و دیپلماتیک با آنها نیز خودداری کرده است، ولی از گفتگو با آنان در راستای یک راهحل صلح درونیمنی استقبال کرده است.
در فرجام می توان گفت: حمایت مسکو از گروههای مقاومت، موضع منطقهای ایران در غرب آسیا را تقویت خواهد کرد. در عین حال که باید توجه نمود الگوی این روابط و انگیزههای آن متفاوت از نوع مواجهه جمهوری اسلامی ایران با محور مقاومت است.
دکتر عبداللطبف نظری
نظرات(۰ دیدگاه)