رموز شکست‌ناپذیری پنجشیر

  • انتشار: ۱۳ سنبله ۱۴۰۰
  • سرویس: دیدگاهسیاست
  • شناسه مطلب: 119965

گزارش‌ها حاکی از آن است که طالبان تصمیم دارند با تمام توان علیه پنجشیر حمله کنند. حمله کنند، اما نتیجه‌ای نخواهند گرفت. زیرا چند عنصری در پنجشیر است که آن‌جا را به جغرافیای تسخیرناپذیر تبدیل می‌کند:

اول، جغرافیا:
جغرافیای پنجشیر، جغرافیای کوهستانی، صعب‌العبور و پُرخم و پیچ است. تسخیر هر کوه و دره او سخت‌تر از تسخیر یک ولایت می‌باشد. پشت هر سنگش که سنگر بگیری، هیچ دشمنی جرئت نزدیک‌شدن به تو را نمی‌کند.

دوم، فرهنگ شهنامه‌خوانی:
تاجیکان افغانستان را مردم بیش‌تر با ویژگی شعر و شاعری، خشونت‌پرهیزی، عرفان‌زدگی، لطافت طبع و نرم‌خویی می‌‌شناسند. اما در این میان، مردمان پنجشیر به “شهنامه‌خوانی” شهره‌اند. داستان‌های شهنامه، داستان‌های رزم‌آوری، دلیری و میدان‌داری پهلوانان اساطیری ایران باستان است و کسی که شهنامه بخواند، طبیعی است از آن داستان‌ها متاثر می‌گردد.
هر آن‌کس شهنامه‌خوانی کند
اگر زن باشد، پهلوانی کند

سه، برتری روانی:
بیش‌تر از چهل سال می‌شود که هیچ دشمنی نتوانسته پنجشیر را تسخیر کند. شکست روس و طالب در تسخیر پنجشیر برای مردمان آن دیار اعتماد به نفس و روحیه بلندی خلق کرده‌است. هیچ چیزی در میدان جنگ، مهم‌تر از روحیه نیست.

چهار، برتری اخلاقی:

مقاومت پنجشیر نسبت به طالبان برتری اخلاقی نیز دارد. طالبان از مردم بیعت و تسلیمی می‌خواهند. آن‌ها نه به حقوق بشر باور دارند و نه به آزادی‌های سیاسی و مدنی. تنوع قومی را انکار می‌کنند.
در مقابل، پنجشیر از “حق تعیین سرنوشت” مردم افغانستان توسط مردم دفاع می‌کند و از ایجاد نظامی که پاسخ‌گوی تعدد و تنوع قومی باشد. این برتری اخلاقی باعث گردیده است تا تمام آزادی‌خواهان قلبا از مقاومت پنجشیر حمایت کنند.

پنج: تمام چهره‌هایی که ضدطالبانی‌اند و کوچک‌ترین تردیدی در ضرورت مقاومت علیه طالبان ندارند، در پنجشیر گردهم آمده‌اند. من باور دارم این نیروها تا آخرین رمق حیات خواهند جنگید.
پنجشیر پیروز خواهد شد و آینده دموکراتیک افغانستان را رقم خواهد زد. همه از پنجشیر حمایت کنیم.

عبدالشهید ثاقب

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *