رسانه‌های پاکستانی خواهان فشار بر طالبان افغانستانی شدند

  • انتشار: ۲۴ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 210364

رسانه‌های پاکستانی خواهان فشار بر طالبان افغانستانی شده و گفته‌اند: «اسلام‌آباد باید به کمک چین و همسایگان افغانستان فشار بر طالبان را تشدید کند.»

روزنامه دان پاکستان با نشر مطلب تازه‌ای گفته است که «فرض در مورد تامین امنیت مرز با افغانستان تحت حاکمیت طالبان، یک اشتباه محاسباتی استراتژیک بود؛ چرا که آشکار شد، تسلط طالبان به تحریک طالبان پاکستان امکان سازماندهی مجدد و تشدید حملات برون‌مرزی را داد.»

این رسانه تاکید کرده است که پاکستان باید به کمک چین و همسایگان افغانستان فشار بر طالبان را افزایش دهد..

دان گفته: «زمانی‌که طالبان به قدرت بازگشتند، سیاستگذاران پاکستان تصور کردند، این امر به تضمین ثبات مرزهای غربی این کشور کمک می‌کند؛ اما عدم تمایل طالبان به اقدام علیه تحریک طالبان پاکستان، انتظار اسلام آباد را مبنی بر پاسخگویی کابل به نگرانی‌های امنیتی پاکستان از بین برد.»

براساس این گزارش، گزارش‌های متوالی تیم نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، ارزیابی پاکستان را با این یافته تقویت کرد که «تی‌تی‌پی بیش از همه گروه‌های افراطی خارجی در افغانستان از تسلط طالبان سود برد».

آخرین گزارش‌های سازمان‌ها در جولای ۲۰۲۴ می گوید که تی‌تی‌پی با قدرت تخمینی ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ جنگجو، بزرگ‌ترین گروه تروریستی در افغانستان باقی مانده و از آنجا عملیات تروریستی را در پاکستان انجام می دهد.

بر اساس این گزارش، تحریک طالبان پاکستان با هدف جلوگیری از پیوستن به داعش، دشمن اصلی طالبان، از حمایت و نظارت اداره کل اطلاعات افغانستان برخوردار است.

به گزارش روزنامه دان، در واقع، سال ۲۰۲۴ مرگ‌بارترین سال برای پاکستان با بیش‌ترین تعداد تلفات در حملات تروریستی در یک دهه گذشته بود.

هفته گذشته، شهباز شریف؛ نخست وزیر پاکستان، از کابل خواست تا برای جلوگیری از حمله تحریک طالبان پاکستان و کشتار مردم بی‌گناه اقدام کند و آن را خط سرخ پاکستان خواند.

در ۲۴ دسامبر، پاکستان حملات هوایی را علیه مخفیگاه‌های تحریک طالبان پاکستان در ولایت پکتیکا انجام دادند، در مقابل، طالبان نیز مواضع پاکستانی در امتداد مرز از جمله در وزیرستان را مورد حمله تلافی‌جویانه قرار دادند.

این درگیری‌های مسلحانه تنش‌های بیشتری را به روابط بین دو کشور وارد کرد.

محدودیت‌های تجارت ترانزیتی و اخراج پناهجویان افغانستانی از پاکستان از جمله اقدامات پاکستان در مقابل افغانستان بوده است.

به گفته این روزنامه، اقدامات جنبشی اغلب توسط مقامات نظامی پاکستان به عنوان عملیات مبتنی بر اطلاعات نامیده می شود و هدف آنها کاهش توانایی تحریک طالبان پاکستان است.

به باور روزنامه دان، اسلام‌آباد امیدوار است که اثر ترکیبی تعامل دیپلماتیک و محرک‌های تجاری و همچنین فشار بر موضوع تحریک طالبان پاکستان، مقام‌ها طالبان را تشویق کند تا به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهند.

به نظر می‌رسد که پاکستان قصد دارد از مشوق‌ها و بازدارنده‌ها در تلاشی دوباره برای غلبه بر طالبان استفاده کند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟