رؤسای پیشین امنیت ملی: طالبان نیروی قراردادی و واگنر امریکا در منطقه هستند

  • انتشار: ۱۱ سرطان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 144416

اظهارات اخیر جو بایدن؛ رییس جمهور امریکا با واکنش‌های تند سیاست‌مداران و شخصیت‌های مشهور کشور روبه‌رو شده‌است.

رؤسای پیشین امنیت ملی نیز در موضع‌گیری‌های جداگانه طالبان را نیروی قراردادی و واگنر امریکا در منطقه خوانده‌اند.

رحمت الله نبیل؛ رییس پیشین امنیت ملی در واکنش به اظهارات اخیر جو بایدن مبنی بر عدم حضور القاعده در افغانستان و مبارزه طالبان با این گروه، طالبان را «گروه واگنر امریکا در منطقه» خوانده‌است.

در همین حال، امرالله صالح؛ دیگر رییس امنیت ملی در نظام پیشین نیز گفته که امریکا، طالبان را به عنوان یک «نیروی قراردادی» استخدام کرده‌است.

این در حالی است که جو بایدن؛ رییس‌ جمهور امریکا پیش‌تر در یک نشست خبری گفت: «یادتان هست در مورد افغانستان چه گفته بودم؟ گفته بودم القاعده آن‌جا نخواهد بود. گفته بودم که ما از طالبان کمک خواهیم گرفت.»

این سخنان بایدن با واکنش های زیادی رو به رو شده است.

رحمت الله نبیل؛ رییس پیشین امنیت ملی افغانستان، اظهارات جو بایدن را «افشاگری پیشگامانه ضمایم پنهان توافق‌نامه دوحه» خوانده است.

او گفته که جو بایدن ماهیت واقعی طالبان را به عنوان «گروه واگنر امریکا در منطقه» روشن کرد.

امرالله صالح؛ معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان نیز گفته که امریکا با امضای توافق‌نامه دوحه، طالبان را مثل یک نیروی قراردادی جهت تطبیق برنامه‌های ژئوپلیتیک خود استخدام کرده‌است.

به گفته او، با توافق‌نامه دوحه، انقطاع روابط غرب با گروه‌های افراطی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، جبران می‌شود.

او افزوده: آقای جو بایدن آنچه را سال‌هاست با ارائه ثبوت منطقی و گاهی هم مستندات بیان کرده‌ایم، تایید کرد.

صالح یادآور شده که هدف توافق امریکا با طالبان، ثبات در افغانستان نه؛ بلکه استخدام طالب به حیث یک نیروی قراردادی جهت تطبیق برنامه های ژئوپلیتیک یعنی دسیسه‌های ضد ملی در داخل افغانستان و کشورهای منطقه است.

از سوی دیگر، نوررحمان اخلاقی؛ وزیر پیشین مهاجرین گفته «تروریست‌پروری قدرت‌مندترین حامی دموکراسی و حقوق‌بشر شرمناک است.»

آقای اخلاقی امریکا را مسئول «تمام جنایات» طالبان دانسته و نوشته: «امریکا در برابر تمام جنایاتی که پس از سپردن افغانستان به یک گروه تروریستی صورت گرفته، باید خود را مسئول بداند.»

در همین‌حال، فضل‌احمد معنوی؛ وزیر عدلیه حکومت پیشین افغانستان نیز با نشر توییتی گفته که طالب یک گروه «نیابتی و مزدبگیر» است که برای پول و قدرت آماده انجام هر وظیفه برای هرکسی است. او افزوده: «مزدور، مزدور است، مهم نیست مزدور کشور همسایه یا امریکا.»

علی میثم نظری؛ مسئول روابط خارجی «جبهه مقاومت ملی» به رهبری احمد مسعود نیز گفته که گروه‌های تروریستی بین‌المللی همچون القاعده و داعش در افغانستان حضور فعال دارند.

واکنش طالبان
ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان اما در پاسخ به انتقادها از رابطه امریکا و طالبان می‌گوید که این گروه، «غلام» ایالات متحده نیست.

او شب گذشته در واکنش به انتقادها از رابطه این گروه با امریکا، ادعا کرد که طالبان در تصامیم خود «مستقل» است و این به معنای «آزادی است، نه غلامی.»

او افزوده که طالبان اگر «غلام» می‌بود، به رسمیت شناخته می‌شد.

سخنگوی طالبان در توییتی که به نظر می‌رسد در پاسخ به انتقادها از روابط این گروه با امریکا است، گفته که «غلامی» جو بایدن را آن‌ها کردند که به گفته او «به حیث پیشقراول نیروهای مسلح آن‌ها نقش بازی می‌کردید.»

مجاهد خطاب به منتقدان این گروه گفته: «هزاران نیروی مسلح امریکایی در کشورت می‌گشتند، و ‌تو در عوض غلامی از آن‌ها امتیازات دالری می‌گرفتی، در مقابل آن، کاملا ۲۰ سال جاسوسی چاپه، بمبار، ‌وحشت و ظلم را بر خانه‌های برادران مسلمانت می‌کردی.»

سخنگوی طالبان افزوده که اگر این گروه «غلام» امریکا می‌بود، تحت تحریم‌ها قرار نمی‌داشت، به رسمیت شناخته می‌شد و در برابر پیشرفت آن موانع ایجاد نمی‌گردید.

او از منتقدان این گروه خواسته که «از اظهار حقایق» سوءاستفاده نکنند و به خاطر «کارنامه‌های ننگین» خود در گذشته، از مردم عذرخواهی کنند.

این در حالی است که جو بایدن؛ رییس‌جمهور امریکا پیش‌تر در یک نشست خبری گفت: «یادتان هست در مورد افغانستان چه گفته بودم؟ گفته بودم القاعده آنجا نخواهد بود. گفته بودم که ما از طالبان کمک خواهیم گرفت.»

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *