درخواست افغانستان برای حق رای در مجمع عمومی پذیرفته نشد

  • انتشار: ۱۸ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 197420

درخواست افغانستان برای داشتن حق رای در مجمع عمومی بار دیگر در هشتادوچهارمین نشست کمیته مشارکت ملل متحد، رد شد.

نصیر احمد فایق سرپرست کرسی نمایندگی دائمی افغانستان در ملل متحد با انتقاد از این تصمیم گفته است که پرداخت‌های افغانستان در اداره او نیستند.

آقای فایق در بیانیه‌ای در این نشست گفته است که این تصمیم «ناامید کننده و نگران‌کننده» است.

او در این بیانیه گفته است: «ما اعتراض شدید و ناامیدی عمیق خود را نسبت به اقدام در مورد پیش‌نویس قطعنامه ال۲/سی۵/ای و گزارش کمیته مشارکت‌ها و ناتوانی آن در رسیدن به توافق درباره درخواست افغانستان برای معافیت تحت ماده ۱۹ اعلام می‌کنیم. با وجود توجیهات قانع‌کننده‌ای که بر اساس واقعیت‌های سختی که افغانستان با آن مواجه است ارائه کرده‌ایم، متأسفانه درخواست‌های ما نادیده گرفته شده است.»

گفتنی است که حق داشتن رای افغانستان در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد پس از حاکمیت دوباره طالبان بر کشور، به حالت تعلیق درآمد و دلیل آن نپرداختن حق عضویت در این سازمان عنوان شده است.

اما آقای فایق در بیانیه‌ای در نشست کمیته مشارکت این سازمان گفته است: «عدم پذیرش کمیته برای بازگرداندن حق رای افغانستان و اعطای معافیت تحت ماده ۱۹ برای کشور من هم بسیار نگران‌کننده و هم ناامیدکننده است. ما اهمیت پابندی کشورهای عضو به تعهدات مالی‌شان به سازمان ملل متحد را درک می‌کنیم؛ اما افغانستان در حال حاضر با چالش‌های بی‌سابقه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که به شدت توانایی ما را برای عمل به این تعهدات محدود کرده است.»

طالبان که در حال حاضر بر کشور مسلط هستند و تمام منابع عایداتی افغانستان را در کنترول دارند نیز از پرداخت حق عضویت افغانستان در ملل متحد تا کنون امتناع کرده‌اند.

نصیر احمد فایق در این بیانیه گفته است که حاکمیت «غیر مشروع و غیر رسمی» طالبان بر کشور دلیل شکست افغانستان برای دریافت حق رای در مجمع عمومی است و از ملل متحد خواسته است که این «بن‌بست» را بشکند.

در بیانیه آقای فایق همچنین از کشورهای عضو ملل متحد خواسته شده است که برای پاسخگویی سازنده به فراخوان‌های ملی و بین‌المللی پیرامون وضعیت افغانستان شرکت کنند.

حمایت از حکومت مبتنی بر عدالت، مسئولانه و فراگیر، سیاست‌هایی که حقوق و کرامت انسانی را حرمت بگذارد، مشارکت زنان در تمام جنبه‌های جامعه و مبارزه با تروریزم، از دیگر خواست‌های سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در نشست کمیته مشارکت ملل متحد است.

او می‌گوید که با برگشت حاکمیت طالبان بر کشور، بحران‌های انسانی در افغانستان عمق‌تر شده است و حاکمیت «سرکوبگرانه و یک‌جانبه» طالبان ۹۷ درصد شهروندان کشور را با فقر مواجه ساخته است که دو-سوم آنان برای زنده ماندن تلاش می‌کنند.

آقای فایق در این نشست افزود که بیش از ۱۰۰۰ روز می‌شود طالبان دختران و زنان افغانستان را از ادامه آموزش و تحصیل منع کرده‌اند و آنان با «آپارتاید جنسیتی و آزار و اذیت جنسیتی» از سوی طالبان مواجه هستند.

او همچنین در این نشست خطاب به دبیرکل ملل متحد گفته است که نقض «شدید» حقوق بشر از سوی طالبان، از جمله دستگیری‌های خودسرانه و غیرقانونی، قتل، ناپدید شدن اجباری و شکنجه، به ویژه در میان نیروهای امنیتی سابق و غیرنظامیانی متهم به داشتن رابطه با گروه‌های مخالف طالبان، در سراسر افغانستان ادامه دارند

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟