خلیلزاد خواهان «روابط بهتر» جهان با طالبان شد

  • انتشار: ۱۸ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 205720

زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، خواهان «روابط بهتر» جهان با طالبان شده و ادعا کرده که برقراری «روابط بهتر» جهان با این گروه به نفع هردو طرف خواهد بود.

همزمان با برگزاری بیست‌ودومین نشست مجمع دوحه، زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، خواهان روابط بهتر جهان با طالبان شده و ادعا کرده است که عادی‌سازی جهان با طالبان به نفع هر دو طرف است.

نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان در حاشیه بیست و دومین نشست مجمع دوحه گفته است که عادی‌سازی روابط جهان با طالبان به نفع هر دو طرف است.

او در گفتگو با طلوع‌نیوز تاکید کرد که طالبان باید برای گفتگو روی مسائل مهم آماده باشند.

بیست‌ودومین نشست مجمع دوحه با حضور نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور در پایتخت قطر برگزار شد و مساله افغانستان نیز در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

خلیلزاد در این گفتگو ضمن بیان این مساله که عادی شدن روابط بین حکومت سرپرست طالبان و جهان به نفع هردو طرف است، درباره بهبود روابط امریکا و طالبان در دولت جدید ابراز امیدواری کرد.

طلوع‌نیوز همچنین به نقل از خلیلزاد گزارش داده است: «افغانستان طبیعی است که یک موضوع مهم است و در این قسمت هم طالبان باید آماده باشند که اگر با حکومت جدید امریکا درباره مسائل مهم بحث صورت بگیرد که حتما می‌گیرد نقطه نظر آنان چیست و حاضر هستند که چه اقدامی انجام دهند تا به عنوان یک عضو مسئول جامعه بین المللی یک روابط عادی و خوب بین طالبان، افغانستان و امریکا صورت بگیرد.»

رزا اوتانبایوا؛ رییس دفتر یوناما در کابل نیز در این نشست، فرمان تازه رهبر طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران در نهادهای طبی را اقدامی جبران‌ناپذیر خوانده است.

جورجت گانیون؛ معاون سیاسی یوناما در افغانستان نیز گفته است که این نهاد در حال بررسی دقیق عملکرد وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان است.

در همین حال، سدیر جباروف؛ رییس جمهور قرقیزستان طی اظهاراتی با تایید حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی، از کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته تا حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت بشناسند و نیز ذخایر پولی افغانستان را آزاد کنند.

رییس جمهور قرقیزستان در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «تی‌آرتی» گفته که مردم افغانستان به دلیل جنگی که سال‌هاست در این کشور جریان دارد، در شرایط سختی زندگی می کنند.

او افزوده‌است: «ما با افغانستان مرز نداریم؛ اما از طریق کشور همسایه هم‌مرز محسوب می‌شویم.»

او تاکید کرده که حاکمیت طالبان در افغانستان یک واقعیت است و هیچ کس نمی تواند این را انکار کند.

او افزود: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان را از فهرست سازمان‌های تروریستی حذف کرد‌ه‌اند. پس از روی کار آمدن طالبان، در مدت کوتاهی برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آن‌ها تماس گرفتیم. چندین بار کمک‌های بشردوستانه فرستادیم».

رییس جمهور قرقیزستان گفته که وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تاثیر منفی بگذارد و به همین دلیل کشورش همکاری با طالبان را کتمان نمی‌کند.

او افزوده: «ما تا جایی که بتوانیم کمک می‌کنیم؛ البته این کافی نیست.»

او ادعا کرده: «اگر طالبان ضعیف بودند، مدت‌ها پیش توسط مردم سرنگون شده بودند. بیش از ۳ سال گذشته است. چه خوب و چه بد، کار می‌کنند و از مردم حمایت می‌کنند. آن‌ها اکنون تقریباً به طور کامل منزوی شده اند.»

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟