خروج آمریکا برای طالبان یک پیروزی بزرگ محسوب می شود

  • انتشار: ۱۲ دلو ۱۳۹۹
  • سرویس: دیدگاهسیاست
  • شناسه مطلب: 105809

طالبان مدعی اند جنگ در افغانستان را برده اند؛ اشتباه هم نمی گویند!

مقامات دولتی ایالات متحده امریکا در مورد جنگ در افغانستان هر ادعایی ممکن است بکنند، طالبان اما می دانند که آنها برنده شده اند.

لوکاس تاملینسون، خبرنگار فاکس نیوز، در تویتی نوشت: رئیس جمهور اشرف غنی روز جمعه هفته گذشته گفت طالبان این روایت که امریکا شکست خورده است را تبلیغ و ترویج می کنند. این گروه اما پس از نشر اولیه این خبر ادعای خود را تکذیب کردند. اگر طالبان ادعای پیروزی کنند، آنگاه باید گفت که امریکا پس از حضور نزدیک به بیست سال در افغانستان و فدا کردن بیش از ۲۴۰۰ سرباز امریکایی دستاورد بسیار اندکی در این کشور داشته است.

سخنگوی پنتاگون در پاسخ به اظهارات غنی چیزی نگفت اما خاطرنشان نمود مذاکرات صلح در مورد افغانستان جریان دارد و از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تاکنون هیچ حمله تروریستی از افغانستان علیه ایالات متحده امریکا رخ نداده است و نزدیک یک سال از کشته شدن پرسنل خدمات در جنگ افغانستان می گذرد. علاوه بر این در سال ۲۰۲۰ میلادی شش نیروی امریکایی در حوادث غیر جنگی کشته شدند. راب لودویک، سخنگوی پنتاگون، گفت: «بحران افغانستان راه حل نظامی ندارد. بعد از نوزده سال جنگ، مسیر به سوی یک صلح دائمی که خواسته همیشگی افغان ها بوده، باز شده است. مذاکرات صلح به مالکیت و محوریت خود افغان ها راه برای یک آتش بس جامع و کامل را باز کرده است. این در حال اتفاق افتادن است و ایالات متحده امریکا حمایت خود از پروسه صلح افغانستان را ادامه می دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می شود که مذاکرات هیات های مذاکره کننده حکومت افغانستان و طالبان در دوحه قطر تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته و خروج مورد انتظار نیروهای امریکایی از افغانستان هرگونه ابزار فشار بر طالبان را از بین می برد. براساس توافق نامه صلح امضاء شده میان طالبان و امریکا، ایالات متحده امریکا موافقت کرده تمام نیروهایش از افغانستان را تا ماه می جادی خارج کند به شرطی که طالبان نیز برخی شرایط خاص را برآورده سازند. «قطع ارتباط با القاعده و جلوگیری از استفاده داعش و دیگر گروه های تروریستی از خاک افغانستان برای انجام عملیات های تروریستی علیه امریکا» از مهمترین تعهداتی ست که طالبان در قالب توافق نامه صلح با امریکا، سپرده اند.

گزارش چهارم جنوری وزارت خزانه داری امریکا اما نشان داد که تا سال ۲۰۲۰ میلادی، القاعده تحت محافظت طالبان در افغانستان قوت گرفته است. القاعده با حمایت طالبان به عملیات های خود در افغانستان ادامه داده است.

گزارش افزود: القاعده از طریق شبکه ای از مربیان و مشاوران خود که در بین طالبان جابه جا شده اند، به این گروه مشورت، راهنمایی و حمایت مالی ارائه می دهد. شبکه تروریستی حقانی حتی با حمایت مالی القاعده تصمیم گرفته یک واحد مشترت از جنگجویان را ایجاد کند.
ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۱ میلادی که با هدف نابودی القاعده به افغانستان حمله کرد، تاکنون در حالی برای پیروزی در جنگ افغانستان تلاش کرده که القاعده را نابود شده فرض کرده است.

طالبان اما به تازگی گزارش وزارت خزانه داری امریکا را رد کرده و تاکید نموده است این گزارش براساس اطلاعات نادرست حلقه جنگ طلب نشر شده است.

گذشته از این، طالبان با قاطعیت مدعی شده اند که هیچ عامل القاعده در افغانستان حضور ندارد. بنابراین، نیازی به حضور نیروهای خارجی در افغانستان احساس نمی گردد. بر اساس شواهد موجود این ادعای طالبان اما درست نمی باشد. در حالیکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین امریکا و کسی که توافق نامه صلح با طالبان را امضا کرد، می خواست بدون درنظرداشت شرایط توافق نامه، تمام نیروهای امریکایی را از افغانستان خارج کند، دولت تازه جو بایدن قصد دارد این توافق نامه را بازنگری کند تا مطمئن شود طالبان ارتباط خود با گروه های تروریستی را قطع کرده است. باز هم براساس شرایط و مستندات موجود باید گفت که طالبان ارتباطش با گروه های تروریستی را قطع نکرده است. جان کربی، سخنگوی پنتاگون، نیز پنج شنبه هفته گذشته گفت طالبان به تعهدات خود در کاهش خشونت و قطع ارتباط با القاعده عمل نکرده اند.

سخنگوی پنتاگون در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد احتمال نگه داشتن نیروهای امریکایی در افغانستان پس از ماه می، به طور مستقیم جوابی نداد اما از اظهاراتش می شد برداشت نمود که برنامه خروجی نیروهای امریکایی از افغانستان ممکن است به تاخیر بیفتد.
کربی تاکید نمود:«مادامیکه آنها به تعهداتشان عمل نکنند، دیگر طرف مذاکره نیز می تواند به تعهداتش عمل نکند و در حقیقت این یک روند خردمندانه نیست.»
وی افزود:«ما هنوز خواهان ختم این جنگ طولانی هستیم اما قصد داریم این کار را مسئولانه انجام دهیم.»

کربی تاکید کرد ایالات متحده امریکا هنوز به خروج نیروهایش از افغانستان پایبند است اما تا زمانیکه طالبان به تعهداتشان عمل نکرده اند، نمی توان به طور دقیق گفت که چه اتفاقی قرار است بیفتد.

با در نظرداشت تمام اوضاع جاری باید گفت که ایالات متحده امریکا به صراحت اعلام کرده که سرانجام از افغانستان خارج می شود. حتی اگر امریکا بعد از ماه می(جدول زمانی تعیین شده در توافق نامه صلح امریکا با طالبان) تعداد اندکی از نیروهای ضد تروریزم خود را در افغانستان نگه دارد، راهی برای جداسازی مبارزه با القاعده و مبارزه با طالبان وجود ندارد چون القاعده و طالبان همچنان به عنوان برادران صمیمی باقی خواهند ماند.

به عبارت دیگر، نیروهای نظامی امریکا در افغانستان گیر افتاده اند و طالبان نیک می دانند که باید منتظر خروج امریکا از افغانستان باشند. در توضیح بیشتر باید به این ضرب المثل رایج در مورد جنگ افغانستان که می گوید: ما ساعت داریم و آنها زمان» اشاره کرد. ویلیام پرس فیلد در کتابش به نام «The Warriors Echo» با اشاره به این ضرب المثل تاکید می کند طالبان با علاقه منتظر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان هستند، خروج امریکا از افغانستان برای طالبان یک پیروزی بزرگ محسوب می شود. این گروه برای رسیدن به این پیروزی زمان زیادی را تحمل کرده و باز هم صبر خواهد کرد. طالبان به این دلیل مدعی پیروزی هستند که می دانند با گذشته زمان می توانند سرانجام ارتش بزرگ و قوی امریکا را شکست دهند. انتظاری که توافق نامه صلح این گروه با امریکا تا حد زیادی محقق شدنش را هموار ساخته است.

منبع

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *