حزب کنگره ملی افغانستان بار دیگر خواستار ثبت ۲۵ سپتامبر به‌عنوان «روز نسل‌کشی هزاره‌ها» شد

  • انتشار: ۴ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 195509

حزب کنگره ملی افغانستان به رهبری عبداللطیف پدرام بار دیگر خواستار ثبت ۲۵ سپتامبر به‌عنوان «روز نسل‌کشی‌ هزاره‌ها» شد.

این حزب امروز (چهارشنبه، ۴ میزان) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که «۲۵ سپتامبر روز کشتار هزاران هزار هم‌وطن هزاره‌‌ی ما به دستور امیرعبدالرحمان جلاد است».

حزب کنگره ملی افغانستان در اعلامیه‌ی خود گفته است: «به اثر لشکرکشی این امیر خون‌آشام به ارزگان، به گواهی سراج‌التواریخ، چهار صد هزار خانواده‌ی هزاره بی‌رحمانه قتل‌عام شدند، ملک و مال آن‌ها تاراج و سرزمین‌های‌شان به قبایل پشتون توزیع گردید.»

این حزب افزوده است: «هزاره‌ها از سرزمین‌های بومی و اجدادی‌شان کوچ داده شدند و بسیاری از زنان، دختران و جوانان آن‌ها چونان برده در بازارهای برده‌فروشی افاغنه در کابل، قندوز، قندهار و کویته به فروش رسیدند.»

براساس اعلامیه‌ی این حزب، پی‌آمد این «جنایات هولناک» ضربه‌ای مهلک بر ساختار اجتماعی، قومی، اقتصادی و روانی جامعه‌ی هزاره وارد کرد و این پی‌آمد تا اکنون آن‌طور که باید، جبران نشده است.

حزب کنگره ملی افغانستان گفته است «جنایاتی که این امیر تبهکار و حاکمانش مانند عبدالقدوس‌خان بر مردم هزاره روا داشتند مصداق واقعی و انکارناپذیر نسل‌کشی است» و به‌ همین دلیل این حزب «این جنایات فراموش‌ناشدنی را محکوم می‌کند و خواهان آن است که این تاریخ (۲۵‌ سپتامیر) به‌عنوان روز نسل‌کشی هزاره‌ها ثبت تقویم گردد».

حزب کنگره ملی افغانستان سال گذشته نیز خواستار ثبت روز ۲۵ سپتامبر به‌عنوان «روز نسل‌کشی هزاره‌ها» شده بود.

براساس اسناد تاریخی، نیروهای عبدالرحمان‌خان، پادشاه سابق افغانستان در ۲۵ سپتامبر سال ۱۸۹۲ میلادی با شکست آخرین خط مقاومت هزاره‌ها وارد ارزگان شدند و به «قتل‌عام» هزاره‌‌ها اقدام کردند.

فعالان هزاره در سال‌های اخیر از این روز به‌عنوان «روز قتل‌عام» و «نسل‌کشی هزاره‌ها» یاد کرده و از قربانیان آن یادبود می‌کنند.

آنان با اشاره به حملات تروریستی سال‌های اخیر علیه هزاره‌ها در بخش‌های مختلف افغانستان و هدف قراردادن آنان در مراکز آموزشی، صحی، ورزشی، فرهنگی، مساجد، مسیرهای مواصلاتی و موترهای شهری، می‌گویند که «نسل‌کشی هزاره‌ها» ادامه دارد و خواستار به‌رسمیت‌شناسی آن از سوی سازمان ملل متحد و جامعه‌ی جهانی هستند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟