تنش لفظی نمایندگان افغانستان و پاکستان در سازمان ملل
- انتشار: ۵ میزان ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 154603
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره افغانستان با تنش لفظی میان نمایندگان افغانستان و پاکستان همراه شد.
در این نشست که شامگاه سه شنبه برگزار شد، منیر اکرم؛ سفیر پاکستان در سازمان ملل متحد، با دفاع از طالبان خواستار بهرسمیت شناختن این گروه شد؛ اما نصیراحمد فایق؛ نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در واکنش به این اظهارات نماینده پاکستان، این کشور را قربانی تروریزم دانست و گفت: «پاکستان خود قربانی تروریزم؛ اما حامی طالبان است.»
نصیراحمد فایق؛ نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، روز سهشنبه، ۴ میزان در واکنش به اظهارت سفیر پاکستان در نشست شورای امنیت گفت که پاکستان با این که خود را قربانی تروریزم میداند؛ اما به حمایت از طالبان میپردازد.
در همین حال، منیر اکرم؛ سفیر پاکستان در سازمان ملل در واکنش به این سخنان فایق گفت: «فایق نماینده دولت افغانستان نیست و اعتبارنامه او به عنوان نماینده کشورش زیر سوال قرار دارد.»
آقای اکرم از شورای امنیت به علت دعوت از آقای فایق برای ایراد سخنرانی انتقاد کرد و آن را غیرمعمول خواند.
به رغم تلاش طالبان و اعتراض پاکستان، سازمان ملل کرسی افغانستان در این سازمان را در اختیار نماینده دولت پیشین افغانستان قرار داده است.
در نشست روز گذشته شورای امنیت از آقای فایق به عنوان نماینده افغانستان یاد شد.
فایق در پایان سخنرانی نماینده پاکستان در نشست این شورا گفت که مردم افغانستان «از مداخله کشورهایی رنج بردهاند که از یکسو نشان میدهند قربانی تروریزماند؛ ولی از سوی دیگر برای یک گروه تروریستی در افغانستان لابی کرده و به عادیسازی و حمایت از آن میپردازند.»
آقای فایق در سخنرانی خود در شورای امنیت به طور مفصل درباره نقض حقوق بشر و سرکوب سیاسی در افغانستان صحبت کرد و اعمال طالبان را جنایت علیه بشریت توصیف نمود.
او به کشورهای جهان هشدار داد که طالبان، افغانستان را به کانون تروریزم تبدیل کردهاند.
فایق ادعای طالبان درباره کنترل و منع مواد مخدر را «میانخالی» خواند و مقامات بلندپایه این گروه را به دست داشتن در تولید و قاچاق مواد مخدر متهم کرد.
نماینده افغانستان از شورای امنیت خواست که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسد و مقامات طالبان را که در نقض حقوق زنان دست دارند، تحریم کند.
او از ادامه کمک های بشری به مردم افغانستان حمایت کرد.
در همین حال، کریمه بنون؛ کارشناس حقوق بینالملل هم در سخنرانی خود در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره افغانستان خواهان حمایت جامعه جهانی از زنان افغانستانی شد و گفت: «شورای امنیت باید به طالبان نشان دهد که جامعه جهانی آپارتاید جنسیتی را تحمل نخواهد کرد.»
او از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست که به طالبان نشان دهد که جامعه جهانی نظام آپارتاید جنسیتی را که این گروه در افغانستان شکل داده است، تحمل نخواهد کرد.
از سوی دیگر، رزا اوتانبایوا؛ رییس یوناما و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان طی سخنانی در نشست اختصاصی شورای امنیت این سازمان درباره افغانستان، با ابراز نگرانی از وضعیت جاری در کشور، تعامل با طالبان را بیفایده خواند و گفت که تعامل با طالبان باعث تغییر جهت این گروه نشده است.
او همچنین گفت که طالبان با صدور بیش از ۵۰ دستور برای حذف زنان از زندگی عمومی و آموزش، استراتژی تعاملی سازمان ملل متحد را تضعیف کردهاند.
او افزود که اگر چنین وضعیتی ادامه یابد، «ما به نگرانیهای بینالمللی، طالبان و مهمتر از همه، نیازهای مهم مردم افغانستان رسیدگی نمیتوانیم».
نظرات(۰ دیدگاه)