تلاش چین برای بهبود روابط طالبان و پاکستان
- انتشار: ۱۵ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: سیاست
- شناسه مطلب: 205427
همزمان با افزایش تنشها و انتقادهای مقامهای پاکستانی از طالبان افغانستان، رسانههای این کشور گزارش دادهاند که چین برای کاهش تنش میان طالبان و پاکستان، پیشنهاد نشست وزیران خارجه سه کشور را داده است.
روزنامه «هم» چاپ پاکستان از تشدید تلاشهای نماینده ویژه چین برای کاهش تنش میان طالبان افغانستان و پاکستان خبر داده و به نقل از یک مقام طالبان گفته که یو شیائویونگ پیشنهاد نشست سهجانبه وزیران خارجه طالبان، پاکستان و چین در بیجینگ را داده است.
مقامهای پاکستان و طالبان به روزنامه هوم نیوز گفتند که بهدنبال سفرهای نماینده ویژه چین به کابل و اسلام آباد، بیجینگ تلاش دارد تنشها بین پاکستان و حکومت طالبان را کاهش دهد.
به گفته این روزنامه، اختلاف طالبان و پاکستان بر سر گروههای مسلح مخالف پاکستان از جمله تحریک طالبان پاکستانی باعث شده است که روابط دو طرف به پایینترین سطح سقوط کند.
یک مقام طالبان به این روزنامه گفت که محور دیدارهای نماینده ویژه چین با مقامهای ارشد طالبان و پاکستان نشان دهنده نگرانی چین از تنشها بین طالبان و اسلامآباد است.
به گفته این مقام طالبان، نماینده ویژه چین در راستای کاهش تنشها، ایده برگزاری نشست وزیران خارجه این گروه، پاکستان و چین را در بیجینگ داد.
این مقام گفت که چین پیش از این پیشنهاد برگزاری نشست سهجانبه در عشقآباد در حاشیه نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان را داده بود، اما این نشست به تاخیر افتاد.
مشهید حسین؛ رییس انستیتوت پاکستان و چین به این روزنامه گفته که چین بهطور فعال نشست سه جانبه پاکستان، طالبان و چین را به عنوان پلی برای عادی سازی روابط بین اسلام آباد و کابل میبیند.
مشاهد همچنین گفته: «چین استراتژی سهجانبهای در قبال افغانستان دارد که برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته، با سیاست پاکستان در افغانستان که یک سیاست ناقص و شکست خورده است، متفاوت است».
این کارشناس پاکستانی افزوده: «بیجینگ اکنون در کابل نفوذ بیشتری نسبت به اسلامآباد دارد.»
او گفته که چین، پس از پذیرفتن نماینده طالبان در اوایل سال جاری، بهدنبال رویکردی سهگانه تعامل، بازسازی و صلح از طریق استراتژی ضد تروریسم برای مهار گروههای تروریستی فعال در داخل افغانستان است.
منصور احمد خان؛ سفیر پیشین پاکستان در افغانستان نیز گفت که شکاف فزاینده بین پاکستان و طالبان افغان به طور گسترده ادامه دارد و اکنون به جایی رسیده است که روابط پاکستان با چین را تحت تاثیر قرار داده است.
دیپلمات پیشین پاکستان در کابل گفته: «درگیری مرزی و عدم تعامل میان افغانستان (طالبان) و پاکستان در مورد مسائل فرامرزی چشمانداز صلح و ثبات پایدار را تضعیف میکند و مانع از تلاشهای چین برای گسترش نفوذ اقتصادی خود در افغانستان و منطقه میشود.»
او گفته که روابط بهتر میان طالبان و پاکستان برای منافع چین اهمیت حیاتی دارد.
پاکستان که در طول ۲۰ سال جنگ طالبان علیه دولت افغانستان و نیروهای بینالمللی متهم به حمایت از مخالفان مسلح کابل بود، امیدوار بود با روی کار آمدن طالبان حملات گروههای شبهنظامی در این کشور کاهش یابد.
اسلامآباد بهخصوص روی همکاری طالبان افغانستانی در مهار تحریک طالبان پاکستانی که متحد این گروه محسوب میشود، حساب کرده بود؛ اما در طول سه سال گذشته نه تنها طالبان مانع حملات تیتیپی در پاکستان نشده است، بلکه مقامهای ارشد پاکستان طالبان را متهم به پناه دادن به اعضای تیتیپی و در مواردی حمایت از این گروه برای راهاندازی حملات در داخل پاکستان کردهاند. طالبان در کابل این اتهامات همواره رد کرده است.
نظرات(۰ دیدگاه)