تعلیق کمک‌های امریکا؛ ۲۰۲ مرکز صحی در افغانستان از فعالیت بازماند

  • انتشار: ۴ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اقتصادسلامت
  • شناسه مطلب: 223402

به دنبال تعلیق کمک‌های امریکا، سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که به‌دلیل توقف کمک‌ها، دست‌کم ۲۰۲ مرکز صحی در افغانستان از فعالیت بازمانده است.

سازمان جهانی صحت امروز پنج‌شنبه، ۴ ثور در گزارشی گفته است که پس از توقف کمک‌های امریکا در فبروری، فعالیت ۲۰۲ مرکز صحی در افغانستان تعلیق شده است.

این سازمان در گزارش ماهانه‌ خود گفته است که با توقف فعالیت این مراکز صحی، خدمات ضروری مراقبت‌های صحی برای ۱.۸ میلیون نفر در ۲۸ ولایت مختل شده است.

سازمان جهانی صحت گفته است که یک فراخوان فوری برای جلب حمایت کمک‌کنندگان جهت فعال کردن مجدد خدمات و جلوگیری از فروپاشی بیشتر نظام صحی، حیاتی است.

پیش‌تر سازمان جهانی صحت در افغانستان هشدار داده بود که به‌دلیل کمبود بودجه، ۸۰ درصد مراکز صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تعطیل خواهند شد.

این سازمان هشدار داده بود که بدون مداخله‌ فوری، بیش از ۲۲۰ مرکز دیگر ممکن است تا جون ۲۰۲۵ بسته شود و ۱.۸ میلیون نفر دیگر به مراقبت‌های صحی اولیه دسترسی نداشته باشند.

تعطیلی مراکز صحی در حالی است که افغانستان در حال حاضر با چندین بیماری شایع، از جمله سوءتغذیه، سرخک، مالاریا، تب دنگی، فلج اطفال و تب خون‌ریزی‌دهنده‌ کریمه یا کنگو دست‌وپنجه نرم می‌کند.

سازمان جهانی صحت در گزارش‌ ماهانه‌ خود از ثبت ۱۳۹ هزار و ۲۲۶ مورد ابتلا به بیماری عفونت حاد تنفسی و ۳۰۹ مورد مرگ‌ومیر ناشی از آن در ماه مارچ خبر داده است.

این سازمان گفته است که آمار عفونت حاد تنفسی (ای‌آرآی) یا پنومونی در ماه مارچ نسبت به ماه فبروری، کاهش ۱۸.۹ درصدی را نشان می‌دهد.

به‌گفته‌ سازمان جهانی صحت، این کاهش ناشی از گرم‌ترشدن هوا که عفونت‌های تنفسی را کاهش می‌دهد و واکسیناسیون‌های پنوموکوک یا آنفولانزا است.

این سازمان در ماه فبروری از ثبت ۱۷۱ هزار و ۶۵۹ مورد ابتلا به بیماری عفونت حاد تنفسی و ۳۵۰ مورد مرگ‌ومیر ناشی از آن خبر داده بود.

در گزارش سازمان جهانی صحت آمده است که ارقام مشکوک به سرخک حاکی از روند صعودی نگران‌کننده‌ این بیماری است، به‌ طوری که ۱۲ هزار و ۵۳۵ مورد جدید در ماه مارچ گزارش شده است که نشان‌دهنده‌ افزایش ۴۲.۸ درصدی نسبت به فبروری است.

سازمان جهانی صحت اشاره کرده است که در ماه مارچ، ۸۲ مورد مرگ ناشی از سرخک نیز گزارش شده است.

به‌گفته‌ این سازمان، نرخ مرگ‌ومیر سرخک ۰.۷ درصد است و این نشانه‌ای از شدت سرخک در میان جمعیت‌های واکسینه‌نشده است.

این سازمان در گزارش ماه مارچ، از ثبت ۷۹۴ مورد ابتلا به ملاریا، ۲۹ مورد کنگو، ۱۸ مورد تب استخوان‌شکن یا دنگی و ۱۴۷ مورد کرونا نیز خبر داده است.

بر اساس این گزارش، در ماه مارچ هفت هزار و ۱۲۸ مورد اسهال آبکی حاد گزارش شده است که نشان‌دهنده‌ی افزایش ۹.۴ درصدی نسبت به فبروری است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *