ترامپ خواستار لغو احکام قضایی توسط دادگاه عالی شد

  • انتشار: ۱۰ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 219933

دونالد ترامپ، رییس‌ جمهور امریکا، پس از افزایش شکست‌هایش در دادگاه‌های فدرالی، بار دیگر به تاکتیکی متوسل شده است که در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش نیز با موفقیت از آن استفاده کرده بود.

اسشوتیدپرس روز شنبه، ۲۹ مارچ، گزارش داده است که وزارت عدلیه امریکا در دو ماه گذشته شش بار از دادگاه عالی این کشور خواسته است تا پیش از طی مراحل معمول، وارد پرونده‌های مرتبط با سیاست‌های ترمپ شود.

این درخواست‌ها در حالی مطرح می‌شوند که دولت ترامپ با بیش از ۱۳۰ دعوای قضایی علیه فرمان‌های اجرایی جدیدش مواجه شده است.

بسیاری از این پرونده‌ها در ایالت‌هایی ثبت شده‌اند که به دموکرات‌ها تمایل دارند و نظام قضایی به یکی از میدان‌های اصلی تقابل با سیاست‌های او مبدل شده است.

بر اساس اسناد ارایه‌شده از سوی وزارت عدلیه، قاضی‌های فدرال تا کنون بیش از ۴۰ بار علیه دولت ترامپ حکم صادر کرده‌اند.

این احکام شامل تعلیق دستورات اجرایی در زمینه تغییر قانون شهروندی برای کودکان مهاجران، اخراج مهاجران بر اساس یک قانون قدیمی قرن هجدهم، تغییر در بودجه فدرال و حذف برنامه‌های تنوع و شمولیت در آموزش و ادارات دولتی است.

ترامپ که در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش سه قاضی محافظه‌کار را به دادگاه عالی منصوب کرد، اکنون امیدوار است که این دادگاه احکام محاکم فدرالی را لغو کند و پیامی به دادگاه فدرال بفرستد که از نظر او «فراتر از اختیارات‌شان» عمل کرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین پرونده‌هایی که دولت ترامپ به دادگاه عالی ارجاع داده، استفاده از یک قانون جنگی قرن هجدهم برای اخراج فوری مهاجران ونزویلایی است که به ارتباط با گروه‌های جنایی متهم شده‌اند.

اما شماری از مهاجرانی که مشمول این حکم شده‌اند، ادعا کرده‌اند که هیچ ارتباطی با گروه‌های جنایی ندارند.

یک قاضی فدرال در واشنگتن دستور توقف این اخراج‌ها را صادر کرده و حتی پروازهایی که در حال انتقال این مهاجران به السالوادور بودند، بازگردانده شده‌اند.

با این حال، دولت ترامپ روز جمعه از دادگاه عالی خواستار لغو این حکم و از سرگیری اخراج‌ها شد.

دولت ترامپ هزاران کارمند فدرالی را که در دوره دموکرات‌ها استخدام شده بودند، از وظایف‌شان برکنار کرده است. در پی این اقدام، چندین دعوای حقوقی علیه دولت مطرح شده است.

یک قاضی در کالیفرنیا هفته گذشته حکم داد که ۱۶ هزار کارمند اخراج‌شده باید دوباره به وظایف‌شان بازگردانده شوند، زیرا دولت در ارایه دلایل برکناری آنان صداقت نداشته است.

در واکنش به این حکم، وزارت عدلیه از دادگاه عالی درخواست کرده است که آن را لغو کند.

یکی دیگر از فرمان‌های جنجالی ترامپ که در نخستین روز ریاست‌جمهوری‌اش امضا شد، لغو حق شهروندی برای کودکانی بود که از والدین مهاجر غیرقانونی در امریکا متولد شده‌اند. اما محاکم فدرالی به سرعت این فرمان را متوقف کردند.

حکومت ترامپ پیشنهاد کرده است که احکام قضایی فقط بر شاکیان پرونده‌ها اعمال شوند، نه در سراسر کشور، پیشنهادی که توجه برخی اعضای محافظه‌کار دادگاه عالی را جلب کرده است.

دولت ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش ۴۱ بار از دادگاه عالی درخواست مداخله فوری کرد که در ۲۸ مورد موفق به کسب نتیجه مطلوب شد.

در مقایسه، دولت‌های اوباما و جورج بوش در مجموع ۱۶ سال، تنها هشت بار چنین درخواست‌هایی ارایه کرده بودند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *