تداوم بی نظمی های شهری در سایه حمایت قانونی تیم ۶:۳۰
- انتشار: ۲۴ حوت ۱۳۹۹
- سرویس: دیدگاهسیاست
- شناسه مطلب: 108636

آقای صالح تیم کاری و گزارش دهی ۶:۳۰ را شبیه گروه کاری ۶:۳۰ شورای امنیت ملی آمریکا در زمان کاندولیزا رایس در حکومت بوش، به راه انداخت تا جلو ناامنی، دزدی و چپاول گسترده ای را بگیرد که شهر کابل را بلعیده بود.
حقیقت این است که همانطو که آقای صالح بارها گفته است، منابع و امکانات کافی برای جلوگیری از جنایت و جرم در وزارت داخله و حوزه های امنیتی وجود دارد اما فقدان عزم و اراده و انگیزه مراجع امنیتی، کابل را به جولانگاه مجرمین تبدیل کرده است.
با اینکه تبصره هایی شد که چرا معاون رییس جمهور به جای آمرین حوزه های امنیتی مسوولیت و جایگاه وظیفه ای اش را پایین می آورد اما واقعیت این است که دخالت های آقای معاون رییس جمهور در حوزه کاری حوزه های امنیتی کابل برای کنترول دزدی ها و کاهش جرایم تا حدودی مفید بوده است.
یکی از نابسامانی های ریشه دار که چهره شهر را زشت و کریه کرده است، بی نظمی ها و بی سر و سامانی شهری است که کابل را به یک کلان طویله انسانی تبدیل کرده است. وضعیت اسفبار بهداشت محیط، ازدحام جاده ها، انسداد پیاده رو ها و … تیم امینتی ۶:۳۰ آقای صالح را واداشت تا به این حوزه هم دخالت کند. آقای صالح از طریق پیامهای فیسبوکی گزارش های ۶:۳۰ به کرات از وضعیت آشفته شهر کابل اظهار تاسف کرده و متعاقبا فرامین فیسبوکی اش را برای ساماندهی اوضاع این کلان طویله انسانی صادر کرده است. تنظیم ترافیک شهر کابل، تنظیم امور ساخت و ساز، تنظیم دست فروشها، تنظیم کراچی های روی سرک، تنظیم بهداشت شهری، تنظیم آبروهای شهر، تنظیم وسایط بدون اسناد و صدها مورد دیگر که آقای معاون رییس جمهور با کپی برداری از اجلاس استراتژیک ۶:۳۰ شورای امنیت ملی آمریکا، تلاش کرد تا آنها را تنظیم کرده سر و سامان بدهد.
آقای معاون رییس جمهور در بیانیه های فیس بوکی اش همیشه شکایت داشت که افراد غیر مسوول در ترافیک، در شهرداری، در گمرکات، در وزارت مالیه، در ساخت و سازها، در حوزه های امنیتی و… از آدرس فرصتهای بی نظمی شهری سودهای میلیونی هفته وار و ماهوار به جیب می زنند. ایشان از طریق اجلاس ۶:۳۰ برای گمرک، برای ترافیک، برای شهرداری و … سقف درآمد و ضرب الاجل تعین کرد.
حالا بعد از سپری شدن چندین ماه پر هیاهو، هیچ بهبودی در وضعیت اموراتی که باید تنظیم می شد نیامده است. ساخت و سازهای بی رویه جریان دارد، سرکها را کراچی ها تصرف کرده است، پیاده روها در اختیار دست فروشان و دکاندارها است، آبروها همچنان مسدود است، در اندک باران، آب و آشغال و کثافات فرش خیابانها می شود، چوکی پیش روی موترها همچنان دو نفره است، موترهای بدون اسناد همچنان در سطح شهر تردد می کند و در این بی سر و سامانی شهر، شهروندان همچنان مورد تعرض و تجاوز قانون گریزها و بی نظمی هاست و تنظیمات تیم ۶:۳۰ در راستای ایجاد نظم شهری و رفاه مردم کاملا ناکام بوده است.
شاید علاوه بر دلایل مختلف این ناکامی، یکی از علت های اصلی آن، نگاه پول زایی تیم ۶:۳۰ به نابسامانی های شهری باشد. از نگاه تیم استراتژیک معاون محترم رییس جمهور، نابسامانی شهری درواقع فرصت طلایی برای گردآوری پول است. یعنی هرکس هرطور که دلش خواست بر خر مراد خویش بتازد اما به حکومت پول جریمه بپردازد. درواقع ماموریت تیم ۶:۳۰ در تنظیمات شهری، رقابت با آدرسهای غیر مسوول است که پول های میلیونی از آدرس بی سر و سامانی شهر به جیب می زدند و حالا قرار است این پول را حکومت به جیب بزند و التزام این پول زایی، تداوم بی نظمی و حمایت قانونی از بی بند و باری شهری است. بدین ترتیب هرج مرج و آشوب و بی نظمی شهری حالا صبغه قانونی دارد و قابل حمایت است چون قانون گریز و متخلف برای ادامه کارش به حکومت پول داده است و جواز تخلفاتش را به دست آورده است.
حسین ریحانی
نظرات(۰ دیدگاه)