تحلیلگر ارشد اندیشکده ویلسون: امریکا سیاست خود را در قبال طالبان تغییر داده است
- انتشار: ۴ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 219213

مایکل کوگلمن، تحلیلگر ارشد اندیشکده ویلسون، میگوید لغو جوایز تعیینشده برای رهبران شبکه حقانی نشانهای از تغییر سیاست امریکا در قبال طالبان است. او معتقد است که واشنگتن با نادیده گرفتن هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، در تلاش برای تعامل با جناح کابلنشین این گروه است.
مایکل کوگلمن، مسئول بخش آسیای جنوبی در اندیشکده ویلسون، میگوید تصمیم ایالات متحده برای لغو جوایز سه رهبر ارشد شبکه حقانی نشاندهنده تغییر چشمگیر در سیاست واشنگتن نسبت به طالبان است.
به گفته کوگلمن، به نظر میرسد دولت امریکا با نادیده گرفتن رهبر طالبان در قندهار، به دنبال همکاری با جناح سیاسی طالبان در کابل است. او در عین حال تأکید کرده که اهداف واشنگتن در افغانستان محدود است و شامل آزادی شهروندان آمریکایی، بازپسگیری تسلیحات امریکایی و احتمالاً همکاری در شناسایی اعضای داعش میشود.
کوگلمن در یادداشتی که روز یکشنبه سوم حوت در شبکه اجتماعی «اکس» منتشر کرد، نوشت که لغو جوایز ممکن است بهعنوان انگیزهای برای طالبان جهت همکاری در این زمینهها عمل کند. او افزود: «این اقدام منطقی به نظر میرسد، زیرا قندهار تعامل مستقیمی با غرب ندارد و درخواستهای امریکا عمدتاً به حوزه کاری طالبان در کابل مربوط میشود.»
وزارت خارجه امریکا اخیراً نام سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان و رهبر شبکه حقانی، و دو عضو ارشد این شبکه، عزیز حقانی و یحیی حقانی، را از فهرست افراد تحت تعقیب خود حذف کرده است.
پیش از این، ایالات متحده برای اطلاعات منجر به بازداشت سراجالدین حقانی ۱۰ میلیون دالری و برای عزیز و یحیی حقانی هرکدام ۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده بود که وزارت خارجه امریکا این جوایز را برداشته است.
با این حال، نام سراجالدین حقانی همچنان در فهرست تحت تعقیب افبیآی دیده میشود. شبکه حقانی که در اواخر دهه ۱۹۷۰ توسط جلالالدین حقانی تأسیس شد، از سوی امریکا مسئول برخی از مرگبارترین حملات در جنگ افغانستان شناخته شده است. این شبکه در سال ۲۰۱۲ بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی ثبت شد و به دلیل ارتباط با القاعده، در حملاتی مانند حمله ۱۹ ساعته به سفارت امریکا در کابل در سال ۲۰۱۱ و حمله به هتل سرینا در سال ۲۰۰۸ دست داشته است.
حذف نام رهبران شبکه حقانی از فهرست جوایز وزارت خارجه آمریکا همزمان با سفر اخیر یک هیئت امریکایی به کابل صورت گرفت. این هیئت به ریاست آدام بولر، نماینده رئیسجمهور امریکا در امور گروگانها، و با حضور زلمی خلیلزاد، فرستاده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، به کابل سفر کرد.
این نخستین سفر مقامات امریکایی به کابل از زمان تسلط طالبان بر افغانستان بود. این هیئت با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، دیدار کرد، اما مشخص نیست که آیا با دیگر مقامهای طالبان نیز مذاکراتی انجام داده یا خیر.
پیش از این سفر، طالبان شعارهای ضدامریکایی را که بر دیوار سفارت ایالات متحده در کابل نوشته شده بود، پاک کرده بود.
نظرات(۰ دیدگاه)