تحلیلگران: کنترل بگرام برای ترامپ دشوار شد

  • انتشار: ۱۷ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 225190

همزمان با مذاکرات اخیر طالبان و امریکا بر سر پایگاه هوایی بگرام، تحلیلگران می‌گویند که دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا نمی‌‌تواند در مورد پایگاه هوایی بگرام با طالبان توافق کند و این‌ کار برای ترامپ دشوار است.

همزمان با تلاش‌های دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا مبنی بر کنترل پایگاه هوایی بگرام؛ اما تحلیلگران می‌گویند که امریکا نباید بر سر آن با طالبان معامله کند.

پس از سقوط دولت افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ و پایان جنگ افغانستان، موضوعات مربوط به این کشور به سرعت به حاشیه رفت؛ اما در سال ۲۰۲۵، ترامپ، دوباره بر ضرورت بازگشت به افغانستان و حضور در پایگاه هوایی بگرام تأکید کرده است.

بگرام، به ‌عنوان بزرگ‌ ترین پایگاه هوایی شمال افغانستان، موقعیت استراتژیکی دارد که ترامپ آن را به‌ عنوان یک نقطه مهم برای نظارت بر منطقه سین ‌کیانگ چین می ‌بیند.

ترامپ ابتدا بر بازیابی تجهیزات نظامی که امریکا در افغانستان ترک کرده تأکید داشت؛ اما در مرحله بعدی، بر اهمیت نگه ‌داشتن پایگاه بگرام به‌عنوان یک مرکز نظارتی استراتژیک برای امریکا تأکید کرد.

او معتقد است که بگرام از نظر امنیتی و نظارتی اهمیت زیادی دارد و می ‌تواند به ایالات متحده کمک کند تا بر فعالیت‌ های چین در منطقه نظارت بیشتری داشته باشد.

در همین حال، اظهارات ترامپ در خصوص بازگشت به پایگاه بگرام از نظر عملیاتی و سیاسی به چالش‌‌های بزرگ بر می‌‌خورد.

بیشتر تجهیزات باقی‌ مانده در افغانستان یا از کار افتاده ‌اند یا توسط طالبان به فروش رسیده‌ اند و نه تنها بازپس ‌گیری این تجهیزات دشوار است؛ بلکه هزینه ‌های تعمیر آنها بیشتر از ارزش‌ شان خواهد بود.

همچنین، طالبان خود کنترل بسیاری از این تجهیزات را از دست داده و آنها به دست گروه‌ های تروریستی و سایر بازیگران جهانی افتاده است.

ترامپ در سخنان خود اشاره کرده که اگر امریکا قصد بازگشت به بگرام را دارد، باید با طالبان برای کنترل این پایگاه وارد مذاکره شود.

این موضوع می‌‌تواند به ‌طور ضمنی مشروعیت بین ‌المللی به حکومت طالبان بدهد و به ‌ویژه در شرایطی که دولت این گروه به رسمیت شناخته نشده، مذاکرات با طالبان برای حضور در پایگاه بگرام نه تنها بر مشروعیت آن می‌ افزاید، بلکه ممکن است به‌ طور غیرمستقیم موجب تقویت وضعیت داخلی طالبان شود.

در حالی که ترامپ به بگرام از منظر استراتژیک می‌‌نگرد، حضور نظامی امریکا در این پایگاه می‌تواند علاوه بر هزینه ‌های مالی و انسانی، مشکلات امنیتی زیادی نیز به همراه داشته باشد. با توجه به حضور گسترده گروه‌‌های تروریستی و شورشی در افغانستان، بازگشایی پایگاه بگرام می‌ تواند تبدیل به هدفی جذاب برای این گروه ‌ها شود که همواره در حال تلاش برای ضربه زدن به نیروهای خارجی هستند.

از سوی دیگر، بسیاری از گروه‌‌های مقاومت ضد طالبان در افغانستان به ‌ویژه در مناطق شمالی و مرکزی این کشور فعال هستند و تقویت این گروه ‌ها به ‌جای مذاکره با طالبان می‌‌تواند به ایجاد تعادل در عرصه سیاسی افغانستان کمک کند. این گروه ‌ها که عمدتا متشکل از سربازان سابق افغانستانی هستند، در گذشته نقش مهمی در مقابله با تروریزم جهانی ایفا کرده ‌اند و می ‌توانند به‌ عنوان متحدانی قابل اعتماد برای همکاری در عملیات‌‌های ضدتروریستی عمل کنند.

بنابراین، برای تحقق اهداف امریکا در افغانستان، باید به جای مذاکره با طالبان، از گروه ‌های مقاومت حمایت شود تا فشار لازم برای مقابله با طالبان در این کشور ایجاد شود.

با تقویت این گروه‌‌ها، می‌‌توان آینده‌ای پایدارتر و امن‌ تر برای افغانستان رقم زد که به‌ جای تحمیل فشار بیشتر بر مردم، به حمایت از نیروهای مقاومت و ایجاد توازن در شرایط داخلی افغانستان خواهد انجامید.

در نهایت، هرگونه مذاکره با طالبان برای بازگشایی پایگاه بگرام نه تنها مشروعیت این گروه را تقویت می ‌کند، بلکه موجب می‌ شود که امریکا و سایر قدرت‌های جهانی در آینده برای مقابله با تهدیدات تروریستی و نفوذ منطقه‌ای به مشکلات بیشتری برخورد کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *