بنیاد ملاله: رهبران جهان «آپارتاید جنسیتی» را به رسمیت بشناسند
- انتشار: ۴ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 219135

بنیاد ملاله یوسفزی از رهبران جهان خواسته است که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را بهعنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند و برای پاسخگو کردن طالبان اقدام کنند.
این بنیاد با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دختران افغانستانی چهار سال است از تحصیل محروم شدهاند و هیچ راهی برای بازگشت به مکتب ندارند. «نه به دلیل جنگ یا بحران، بلکه فقط به این دلیل که دختر هستند.»
سحر هلیمزای، مدیر ابتکار افغانستان در بنیاد ملاله، میگوید که تسلط طالبان نتیجه یک روند صلح ناکام، ادعاهای نادرست درباره تغییر رویکرد طالبان و بیتوجهی دولتها به واقعیتهای موجود بود.
او تاکید دارد که برخی کشورها با این تصور که طالبان در مقایسه با گذشته دیدگاه نرمتری نسبت به حقوق زنان و آزادیهای مدنی دارند، از خطرات واقعی چشمپوشی کردند، اما اقدامات این گروه پس از تسلط دوباره طالبان این ادعا را ثابت کرد.
به گفته او، «نتیجه این بیتوجهی، افراطیترین نظام آپارتاید جنسیتی در تاریخ معاصر بوده است.»
بنیاد ملاله تاکید کرده که با سازمانهای بومی که علیرغم ممنوعیت آموزش متوسطه، همچنان زمینه تحصیل را برای دختران فراهم میکنند، همکاری میکند و از فعالانی که با وجود خطرات ایستادگی میکنند، حمایت مینماید.
این بنیاد از رهبران گروه ۲۰ که امسال در آفریقای جنوبی گرد هم میآیند، خواسته است که علیه تبعیض جنسیتی اقدام کنند.
در بیانیه این نهاد آمده است: «آیا برای پایان دادن به آپارتاید جنسیتی اقدام خواهید کرد، یا در تاریخ بهخاطر سکوتتان یاد خواهید شد؟»
پس از تسلط طالبان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان ممنوع شد. این ممنوعیت بخشی از سیاستهای گستردهتر طالبان برای حذف زنان از زندگی عمومی است.
سازمانهای حقوق بشری و نهادهای بینالمللی این سیاستها را «آپارتاید جنسیتی» خوانده و خواستار پاسخگویی طالبان شدهاند.
در این میان، برخی نهادهای بینالمللی، از جمله بنیاد ملاله، تلاش میکنند با تامین منابع و حمایت از برنامههای آموزشی، امکان ادامه تحصیل را برای دختران افغانستانی فراهم کنند.
نظرات(۰ دیدگاه)