بنت: طالبان حقوق زنان را در حوزه صحت، آموزش و کار نقض می‌کنند

  • انتشار: ۱۵ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: اجتماعیتیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 205458

ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان به منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی توسط طالبان واکنش نشان داده و گفته که «وحشت‌زده» شده، او افزوده است که طالبان حقوق زنان و دختران را در زمینه صحت، آموزش و کار نقض می‌کنند.

ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان امروز پنج‌شنبه، ۱۵ قوس در ایکس گفته است که این ممنوعیت، حقوق زنان و دختران در زمینه صحت، آموزش و کار را نقض می‌کنند.

بنت افزوده: «این اعلام غیرقابل‌ توضیح و غیرقابل توجیه در صورت اجرا تأثیر مخربی بر کل جمعیت خواهد داشت و باید معکوس شود.»

تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی را وزارت صحت عامه‌ طالبان ممنوع کرده است. با گذشت بیش از دو روز از صدور این دستور، طالبان تاکنون درباره‌ آن توضیح نداده‌اند.

طالبان با اقدام اخیر خود، زنان و دختران را به‌طور کامل از حق آموزش و تحصیل محروم کردند.

در همین حال، یوناما نیز در اعلامیه‌ای گفت تصمیم طالبان در مورد منع آموزش دختران در انستیتوت‌های طبی، تاثیر مخربی بر سیستم صحت و درمان افغانستان می‌گذارد.

در این بیانیه آمده که یوناما در حال بررسی گزارش بسته شدن موسسات طبی از طریق کانال‌های رسمی است و هنوز تایید رسمی دریافت نکرده است.

یوناما گفته در صورت تطبیق این تصمیم، محدودیت‌های بیشتری بر حق آموزش دختران و زنان و دسترسی آن‌ها به مراقبت‌های صحی اعمال خواهد شد.

هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان گفته که اجرای این فرمان تاثیر زیانباری بر نظام صحی افغانستان و توسعه این کشور خواهد داشت.

یوناما از مقام‌های طالبان خواست که در اجرای این فرمان با توجه به پیامدهای منفی آن بر زندگی زنان و دختران افغانستانی و همه مردم در سراسر کشور تجدید نظر کنند.

سازمان حمایت از جامعه مدنی و خبرنگاران افغانستان نیز در واکنش به مسدود کردن انستیتوت‌های طبی توسط طالبان، این عمل را غیرانسانی و دشمنی با علم و فرهنگ دانسته است.

این سازمان در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی از این تصمیم خواهان لغو هر چه زودتر این فرمان شده‌ است.

در بیانیه این نهاد آمده: ‌«طالبان با این عمل زشت و غیرمنصافانه ضربه عمیق بر پیکر زنان وارد کرده که این امر ناعادلانه و غیرقابل باور است.»

سازمان حمایت از جامعه مدنی و خبرنگاران از طالبان خواسته است که به سیاست‌های زن‌ستیزانه خود نقطه پایان گذاشته و دسترسی هر چه عاجل آموزش را برای همه دختران در کشور فراهم کنند.

این در حالی است که تصمیم طالبان رسماً‌ به انستیتوت‌های طبی در سراسر کشور اعلام شده که در پی آن این نهادها از ورود دختران به صنف‌های آموزشی شان جلوگیری کرده‌اند.

این اقدام طالبان با واکنش‌های داخلی و بین‌المللی مواجه شده است و علاوه بر اتحادیه اروپا و نهادهای حقوق بشری، چندین کشور آن را محکوم کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟