برگزاری کارگاه تابستانی «رهبری مسوولیتپذیر و ساختن آینده مشترک برای افغانستان» در استانبول
- انتشار: ۲۴ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: سیاست
- شناسه مطلب: 233107

مرکز پژوهشی و پالیسی لاجورد یولی با همکاری اکادمی سیمرغ، کارگاه تابستانی چهار روزهای را تحت عنوان «رهبری مسوولیتپذیر و ساختن آینده مشترک برای افغانستان» از تاریخ ۱۴ تا ۱۸ جولای ۲۰۲۵ در شهر استانبول ترکیه برگزار کرده است.
این رویداد علمی-تحلیلی از روز دوشنبه، ۲۳ سرطان، به هدف بازاندیشی در نقش رهبری، سازماندهی کنش جمعی و بررسی گفتمانهای بدیل سیاسی در میان دیاسپورای افغانستان آغاز شده و میزبان شماری از چهرههای دانشگاهی، فعالان سیاسی و مدنی و اندیشمندان بینالمللی بود.
برگزارکنندهگان این نشست میگویند که بحران سیاسی و اجتماعی کنونی افغانستان، دیگر تنها یک چالش داخلی نیست، بلکه به ضرورتی منطقهای و جهانی برای بازتعریف رهبری و مسوولیت سیاسی در تبعید بدل شده است.
براساس اعلامیه، این کارگاه با تمرکز بر مفاهیم نظری جنبشهای اجتماعی، امکان رهبری بدیل، مسوولیت کنشگران در مهاجرت و تحلیل ظرفیتهای سازمانیابی سیاسی در دیاسپورا برگزار شده است.
در نخستین روز این کارگاه، آصف بیات، پژوهشگر برجسته مطالعات جنبشهای اجتماعی در خاورمیانه، با طرح پرسشی بنیادین درباره امکان انطباق الگوی «انقلاب بدون انقلاب» بر وضعیت افغانستان پس از سقوط جمهوریت، از شرکتکنندهگان خواسته است تا به تحلیلهای تطبیقی میان تجربههای منطقهای و وضعیت افغانستان بپردازند.
محورهای دیگر این نشست به بررسی فلسفه وجودی جنبشهای اجتماعی، تمایز میان جنبش و ناجنبشها، گفتمان و زبان کنشگران و تحلیل امکانات و محدودیتهای موجود برای شکلدهی به یک روایت سیاسی بدیل برای افغانستان اختصاص یافته است.
مرکز لاجورد یولی و آکادمی سیمرغ تأکید دارند که در شرایط پیچیده کنونی، سکوت نه یک انتخاب شخصی، بلکه یک تصمیم سیاسی است و اکنون زمان آن فرارسیده که نیروهای پراکنده دیاسپورا، صدای سیاسی خود را بازیابند و برای ساختن آیندهای مشترک، استراتژیهای نوینی برای اتحاد و کنش جمعی ترسیم کنند.
گفتنی است که افغانستان پس از سقوط جمهوریت، با یکی از عمیقترین بحرانهای سیاسی، اجتماعی و انسانی در تاریخ معاصر خود روبهرو است.
نظرات(۰ دیدگاه)