برنامه جهانی غذا: بیکارشدن و کمبود غذا همچنان بزرگترین نگرانی مردم افغانستان است
- انتشار: ۱۵ سرطان ۱۴۰۲
- سرویس: اقتصادتیتر 2
- شناسه مطلب: 144912
برنامه جهانی غذا میگوید که از دستدادن شغل و مواجهشدن با کمبود غذا، همچنان بزرگترین نگرانی مردم افغانستان است.
این نهاد امروز (پنجشنبه، ۱۵ سرطان) گزارش خود در مورد امنیت غذایی در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ میلادی را منتشر کرد.
براساس این گزارش، پنج درصد از خانوادهها گفتهاند که نگران از دستدادن فرصتهای شغلی و ۲۲ درصد دیگر گفتهاند که نگران کمبود غذا هستند.
آمارهای این گزارش نشان میدهد که در ماه اپریل سال جاری میلادی، ۵۱.۹ درصد خانوادهها نگران از دستدادن فرصتهای شغلی و ۲۱.۸ درصد نگران کمبود غذا بودهاند.
برنامه جهانی غذا گفته است که نگرانی در مورد کمبود غذا بین خانوادهها در افغانستان، از ماه آگست سال ۲۰۲۱ دو برابر شده است.
در این گزارش آمده است که فرصتهای محدود شغلی، دسترسی و قدرت خرید ضعیف مواد غذایی توسط خانوادهها را تشدید کرده است؛ بهویژه برای خانوادههایی که زیر خط فقر زندگی میکنند.
تأثیر منفی ممنوعیت کار زنان
برنامه جهانی غذا گفته است که دو سوم از خانوادههایی که به پرسشهای این نهاد پاسخ دادهاند، گفتهاند که ممنوعیت کار زنان بر زندگی آنها تأثیر منفی گذاشته یا حتا باعث از دستدادن منبع اصلی درآمد شان شده است.
براساس این گزارش، پنج درصد از خانوادهها گفتهاند که با ممنوعیت کار زنان، تمام راههای معاش خود را از دست دادهاند و ۳۶ درصد گفتهاند از آن بسیار بد متأثر شدهاند.
این گزارش آمده است که ۷۵ درصد از خانوادهها از ممنوعیت کار زنان آگاه هستند و ۹۵ درصد آنها کمکهای بشردوستانه را برای خانواده و امرار معاششان بسیار مهم ارزیابی کردهاند.
کاهش نرخ تورم غذایی
برنامه جهانی غذا در گزارشاش گفته است که نرخ تورم غذایی در افغانستان از ۲۶ درصد در ماه جنوری سال ۲۰۲۲ میلادی، به ۳.۲ درصد در جنوری سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
در این گزارش آمده است که روند کاهش جهانی قیمت مواد غذایی، بر کاهش فشار تورم در افغانستان کمک کرده است.
برنامه جهانی غذا گفته است با وجود اینکه قیمت مواد غذایی نسبت به سال گذشته در افغانستان کاهش یافته، اما بهطور کلی میزان قیمتها نسبت به آگست سال ۲۰۲۱ میلادی بالا است و به همین دلیل توانایی خرید مردم کاهش یافته است.
این نهاد روند کاهش نرخ تورم در قیمت اقلام مورد نیاز خانوادهها را که در این اواخر آغاز شده، «یک تحول مثبت» دانسته است.
ثبات نرخ افغانی در برابر دالر
برنامه جهانی غذا گفته است که ثبات نرخ افغانی در برابر دالر، بین ماههای جنوری و مارچ سال ۲۰۲۲ میلادی و پس از آغاز روند فرستادن کمکهای نقدی به افغانستان از سوی سازمان ملل، آغاز شد.
این نهاد افزوده که کنترل طالبان بر صادرات غیرقانونی ارز خارجی از افغانستان نیز بر ثبات نرخ افغانی در برابر دالر تأثیرگذار بوده است.
آمارهای این گزارش نشان میدهد که نرخ یک دالر امریکایی در برابر افغانی، از ۱۰۵ افغانی در دسامبر سال ۲۰۲۱ میلادی به ۸۶ افغانی در اپریل سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
برنامه جهانی غذا گفته است که افزایش نرخ افغانی در برابر ارزهای خارجی میتواند بهعنوان یک تحول مثبت برای اقتصاد افغانستان تلقی شود و به ثبات قیمتها و بهبود قدرت خرید خانوادهها کمک کند.
نظرات(۰ دیدگاه)