سرویس دیدگاه

خطای محاسباتی

رییس جمهور آمریکا، پس از ملاقات با احمد الشرع در عربستان سعودی، تحریم های وضع شده علیه سوریه را لغو کرد همچنان که مدتی پیش، جوایز چند ده میلیونی دلاری دستگیری رهبران طالبان را لغو کرده بود.

چرایی همسویی افغانستانی‌ها با هند

تنش‌های اخیر بین هند و پاکستان، با حاشیه‌هایی نیز همراه است. فضای حاکم بر شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های افغانستان، تمایل آشکار بیشتر افغانستانی‌ها به هند را نشان می‌دهد. سوال این دست که پاکستان یک کشور مسلمان و مردم افغانستان هم مسلمان هستند. از بُعد اعتقادی ملت افغانستان باید از پاکستان حمایت کنند اما حقیقت، چیز دیگری می‌گوید. در عین حال اگر حق همسایگی و سایر مشترکات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی پاکستان و افغانستان را هم در نظر بگیریم، مردم افغانستان با پاکستان باید همسو باشند اما عملاً چنین نیست.

مهاجران افغانستانی مقیم ایران، محروم از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی

در چند روز اخیر در شبکه‌های اجتماعی شایعه شده بود که گویا دل مسئولان ایران به رحم آمده است و تصمیم گرفته‌اند به دارندگان کارت‌های «آمایش»، گواهینامه رانندگی بدهند. شایعه به گونه‌ای بود که متقاضیان باید نخست انگشت‌نگاری می‌شدند تا سوءپیشینه قضایی و جرمی نداشته باشند. این خبر باعث شد که صدها تن از شهروندان افغانستانی مقیم مشهد، به اداره انگشت‌نگاری واقع در بلوار شهید دستغیب این شهر مراجعه کنند. با شخصی که خود به این اداره مراجعه کرده بود، امروز گفتگو کردم. او گفت که خودش در قبال ۲۴۰ هزار تومان انگشت‌نگاری شده است.

خونشریک

یک دوست طلبه من شعار معروف «قسم بر آسمان پر ستاره/ هزاره شیعه و سنی نداره» سر داده است.
ذیل نوشته‌اش کامنت کردم:
مهم است که این شعار توسط چه کسی داده شود.
اگر شما سیاستمدار باشید یا لا مذهب، گپ همین است. کسی که دین یا مذهب را امر باطلی می‌داند و در برابر برای قومیت اهمیت قایل است، گپ همان است که در این شعار منعکس شده است.

ملی‌گرایی ایرانی و تحریف شاهنامه فردوسی

این یادداشت باید ۲۵ اردیهشت/ ثور به مناسبت روز پاس‌داشت زبان فارسی و بزرگ‌داشت حکیم ابوالقاسم فردوسی تحریر می‌یافت اما از آنجا که روز ششم ثور در جایی به مطلبی تحت عنوان «تحریف مضحک شعر فردوسی در کتیبه‌های مترو» به نقل از روزنامه اطلاعات ایران برخوردم، ناگزیر تصمیم به نوشتن یادداشت حاضر گرفتم.

اعتراف بدون اعتبار وزیر دفاع پاکستان!

چند روز پیش وزیر دفاع پاکستان در مصاحبه ای زبان به اعتراف گشود و گفت پاکستان بدستور و خواست آمریکا و انگلیس در مدت سه دهه از گروه های تروریستی افراطی اسلامی حمایت کرده است. او از این عمل به «کارکثیف» تعبیر نمود.

در باب حوادث کشمیر

سرشت و رویه غیرسازنده پاکستان در منطقه روشن است. پاکستان، جذامی ترین کشور منطقه است که همه همسایگان خود را متضرر ساخته.
با این وجود، نباید نگاه تک بعدی داشت و از هند کنونی غفلت کرد. هند دوران BJP و حکومت مودی راست افراطی هندو، هند خطرناکی شده است.

نتیجه حمایت از تروریسم

واقعه تروریستی پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند، همچون سایر رویدادهای مشابه، دردناک و تاسف بار است.

اثرات حمله به قندهار

به گفته منابع معتبر در قندهار، انفجار چند روز پیش در این شهر، یک‌ حمله هوایی هدفمند به یک انبار مهم تجهیزات نظامی طالبان توسط هواپیماهای بدون سرنشین بوده نه انفجار مهمات کهنه.