اوچا: شکاف بودجه روند کمکرسانی در افغانستان را متأثر کرده است
- انتشار: ۲۳ سرطان ۱۴۰۴
- سرویس: اقتصادتیتر 2
- شناسه مطلب: 232969

اوچا هشدار داده است که شکاف بودجه، روند کمکرسانی در افغانستان را به شدت زیر تاثیر قرار داده است.
دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد(اوچا) امروز دوشنبه، ۲۳ سرطان در گزارش تازه هشدار داده است که شکاف بودجه، روند کمکرسانی در افغانستان را به شدت زیر تاثیر قرار داده است.
اوچا در گزارش خود گفته است که تا پایان سال مالی ۲۰۲۴ تنها ۵۳ درصد از مجموع ۳.۰۶ میلیارد بودجه مورد نیاز برای اجرای برنامه پاسخگویی بشردوستانه تامین شده و ۱.۰۳ میلیارد دالر همچنان از این بودجه بدون تمویل مانده است.
در این گزارش که با عنوان «تحلیل شکاف پاسخگویی بشردوستانه افغانستان ۲۰۲۴» منتشر شده، آمده است که در جریان سال گذشته میلادی، شرکای بشردوستانه موفق شدند دستکم به ۲۲.۴ میلیون نفر در سراسر افغانستان حداقل یک نوع کمکرسانی ارائه دهند.
این میزان، از هدف اولیه ۱۷.۳ میلیون تن فراتر رفته است، بهویژه در مناطقی با سطح بحران انسانی بالا که ۱۲۹ درصد جمعیت هدف پوشش داده شدهاند.
با این حال، نابرابری شدید در نوع و میزان خدمات ارائهشده، همچنان چالشبرانگیز باقی مانده است.
بربنیاد این گزارش ۶۷ درصد از افراد دریافتکننده خدمات، تنها کمک غذایی دریافت کردهاند؛ آنهم غالباً با دورهای کمتر و جیرههای کاهشیافته.
از سوی دیگر، تنها ۳.۱ میلیون نفر یا ۴۱ درصد از هدف ۷.۶ میلیون نفر در هر ماه مشخص، در سه بخش مختلف شامل آب، بهداشت، آموزش یا سرپناه اضطراری مورد حمایت قرار گرفتهاند.
اوچا هشدار داده که تداوم این وضعیت، بهویژه در بخشهایی مانند آب و بهداشت، خطر شیوع بیماریهای واگیر، سوءتغذیه و افزایش مرگومیرهای قابل پیشگیری را بهدنبال دارد. این نهاد تأکید کرده است که بودجه ناکافی برای بخشهای کلیدی، مانع ارائه خدمات اساسی میشود و سطح آسیبپذیری خانوادهها را افزایش میدهد.
در گزارش آمده است که تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، تنها ۴۷ درصد از بودجه درخواستی تأمین شده بود.
این رقم با تأخیر و تعهدهای تازه در ماههای نخست ۲۰۲۵ به ۵۳ درصد (معادل ۱.۶۳ میلیارد دالر) افزایش یافت، اما هنوز هم شکاف بودجهای بزرگ باقی مانده است.
همچنین ۴۱۲.۵ میلیون دالر از منابع باقیمانده سال ۲۰۲۳ به مجموع کمکها افزوده شد، اما برای رسیدگی کامل به نیازهای موجود کافی نبوده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای جبران این شکاف بودجهای شده و هشدار داده که در صورت بیتوجهی، تلاشهای جاری در راستای کاهش بحران انسانی در افغانستان با شکست مواجه خواهد شد.
نظرات(۰ دیدگاه)