اوچا: در ماه فبروری، ۵ کارمند نهادهای مددرسان بازداشت شدهاند
- انتشار: ۲۹ حوت ۱۴۰۳
- سرویس: اقتصادامنیت و حوادث
- شناسه مطلب: 218611

دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد(اوچا) اعلام کرده که در ماه فبروری سال روان میلادی، ۷ رویداد خشونت آمیز در برابر فعالیت نهادهای مددرسان بینالمللی در افغانستان به ثبت رسیده است.
دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد(اوچا) با نشر گزارشی اعلام کرده که در ماه فبروری سال روان میلادی، ۷ رویداد خشونت آمیز در برابر کارمندان، داراییها و تاسیسات نهادهای مددرسان بینالمللی در افغانستان به ثبت رسیده است.
به گزارش این نهاد، در این مدت، پنج تن از جمله دو زن از کارمندان نهادهای مددرسان، بازداشت و به آنان هشدار داده شده که قوانین اخلاقی را رعایت کنند.
در گزارش آمده است: «در همین دوره، درگیریهای نظامی ناشی از تنشهای مرزی منجر به تعلیق موقت فعالیتهای دو مرکز بهداشتی شد. سیلابهای ناگهانی و شرایط محیطی در ماه فبروری نیز موجب اختلال در روند کمکرسانی شده و مانع از دسترسی امدادگران به نیازمندان شد.»
اوچا در ادامه افزوده که در ماه فبروری سال روان میلادی ۷۰ مورد مربوط به عدم دسترسی یا مداخله در روند کمکها بشردوستانه از سوی نهادهای کمکرسان گزارش شده است.
بر بنیاد گزارش، نهادهای بشردوستانه همچنان با محدودیتهای عملیاتی قابل توجهی در افغانستان مواجه هستند.
در گزارش آمده است: «این میزان نشاندهنده کاهش قابل توجه ۵۱ درصدی نسبت به ماه قبل و کاهش ۵۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.»
اما به گفته اوچا، کاهش تعداد گزارشهای این ماه به این معنا نیست که تمامی مشکلات دسترسی حل شدهاند، بلکه منعکسکننده کاهش گزارشدهی به دلیل تعطیلی اکثر دفاتر و تعلیق عملیات آنها است.
اوچا میگوید: «از آنجا که دفاتر کمتری فعال بودند، تعداد کمتری از حوادث گزارش شد. این حوادث بیشترین تأثیر را بر مناطق جنوبشرقی، جنوبی و مرکزی گذاشتهاند که بالاترین تعداد حوادث را داشتهاند.»
براساس گزارش اوچا، توقف کمکهای مالی امریکا تأثیر چشمگیری بر عملیات بشردوستانه در افغانستان داشته است، جایی که میلیونها نفر به کمکهایی مانند غذا، سرپناه و خدمات بهداشتی وابسته هستند.
اوچا میگوید که از زمان آغاز توقف تأمین مالی در ماه جون ۲۰۲۵، بسیاری از سازمانهای ملی و بینالمللی غیردولتی و آژانسهای سازمان ملل مجبور شدند دفاتر خود را در مناطق مختلف افغانستان تعطیل کنند.
اوچا گفته است: «به طور کلی، در این دوره، شرکای بشردوستانه گزارش دادند که ۹ دفتر تعطیل شده و فعالیتهای آنها در ولایتهای بلخ، هلمند، خوست، فاریاب، قندوز، غزنی و تخار به دلیل چالشهای مالی متوقف شده است.»
به گفته اوچا، مداخله در اجرای فعالیتهای بشردوستانه همچنان چالش بزرگ در سال ۲۰۲۵ باقی مانده است و ۵۰ حادثه مربوط به دسترسی گزارش شده است.
اوچا میگوید که طالبان بهطور مستقیم در تعداد قابل توجهی از این حوادث مداخله کردند.
نظرات(۰ دیدگاه)