انستیتوت صلح امریکا: نشست سوم دوحه تلاش برای سازش بود

  • انتشار: ۲۷ سرطان ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 187450

نشست سوم دوحه اخیرا برگزار شد، اکنون انستیتوت صلح امریکا اعلام کرده است که حذف بحث درباره حقوق زنان از دستور کار این نشست «تلاشی برای سازش» بوده است.

انستیتوت صلح امریکا با نشر تحلیل تازه‌ای گفته است که نبود بحث حقوق زنان در نسخه عمومی دستورکار (آجندای) نشست سوم دوحه، اعطای امتیاز غیرضروری بیشتر به طالبان و «تلاشی برای سازش» بود.

این انستیتوت همچنین گفته که سازمان ملل متحد در سومین نشست دوحه برنامه‌ای را ارائه کرد که متناسب با منافع طالبان و همچنین منافع کلیدی کشورهای همسایه و قدرت‌های منطقه‌ای مانند چین و روسیه بوده است.

در این تحلیل آمده: «کشورهای کلیدی منطقه به‌شمول اعضای دایم شورای امنیت مانند روسیه و چین، دلیلی برای ادامه مشارکت در روند سازمان ملل متحد که شامل طالبان نشود، نمی‌بینند».

این انستیتوت با استناد به دیدگاه‌های انتقادی نسبت به نشست سوم دوحه افزوده است ترتیب نشست‌های مانند نشست سوم دوحه برای طالبان مشروعیت می‌‌بخشد و برنامه «سیاست سرکوب‌گرانه» آنان را جسورتر می‌کند.

این نهاد نشست سوم دوحه درباره افغانستان را بی‌نتیجه عنوان کرده است.

انستیتوت صلح امریکا با توجه به اختلاف‌ها، تنها کارآمدترین راه‌حل مسایل کشور را انتخاب فرستاده ویژه ملل متحد برای افغانستان پیش‌نهاد کرده است که در هماهنگی با نمایندگی این سازمان در کابل، به حل مسایل بپردازد.

این انستیتوت افزوده است که اگر انتصاب یک فرستاده ویژه از سوی ملل متحد با توجه به مخالفت طالبان ناممکن باشد، راه‌حل‌های خلاقانه‌ای مانند توانمندسازی ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان برای تسهیل بخشی از روند گفت‌وگوها و هماهنگی قوی‌تر بین اهداکنندگانی که به دنبال انتقال از کمک‌های اضطراری به توسعه پایدار هستند، باید دنبال شود.

در تحلیل این انستیتوت آمده است که جنجال‌ها پیرامون نشست سوم دوحه نشان داد «بی‌اعتمادی در سطح بالا» میان کشورهای کمک‌کننده غربی، رهبری طالبان و کشورهای قدرت‌مند منطقه مانند چین و روسیه روی مسایل افغانستان وجود دارد.

در این تحلیل گفته شده که منافع ملی ایالات متحده از طریق «تعامل دقیق و اصولی با طالبان به بهترین وجه» تامین می‌شود.

از سوی دیگر، این انستیتوت گفته که «شرایط وخیم اقتصادی و ناامنی غذایی مردم افغانستان» ثبات منطقه (حتا اروپا، از طریق مهاجرت فراملی) را تهدید می‌کند.

انستیتوت صلح امریکا به مقام‌های ارشد دولت ایالات متحده پیش‌نهاد کرده است که هماهنگی بین‌المللی را در جلسات پیرامون افغانستان به عنوان یک مورد «حیاتی» حفظ کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟