امریکا برنامهای برای بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد
- انتشار: ۱۶ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: سیاست
- شناسه مطلب: 220502

به دنبال درخواست طالبان از امریکا برای بازگشایی سفارت خود در کابل، مقامهای امریکایی میگویند که این کشور برنامهای برای بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد.
نشریه واشنگتن اگزمینر، روز جمعه، ۱۵ حمل به نقل از سخنگویان شورای امنیت ملی امریکا و وزارت خارجه این کشور گزارش داد که امریکا برنامهای برای بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد.
براساس این گزارش، جیمز هیویت؛ سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا گفته است که هیچ گفتگویی درباره بازگشایی سفارت امریکا در کابل در جریان نیست.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم گفته است که «امریکا هیچ نهادی را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمیشناسد و بنابراین برنامهای برای بازگشایی سفارت خود ندارد.»
ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی طالبان پیشتر در مصاحبه با شبکه العربیه گفت که این گروه از امریکا درخواست کرده سفارت افغانستان در واشنگتن را تحویل بدهد و سفارت امریکا در کابل نیز بازگشایی شود.
سخنگوی طالبان گفت که این گروه منتظر پاسخ امریکا است.
در گزارش واشنگتن اگزمینر آمده است که سخنگوی شورای امنیت ملی گفت: «ما هیچ تعهدی در مورد سفارت افغانستان در واشنگتن نداشتهایم و هیچ بحثی در مورد وضعیت سفارت امریکا در کابل هم در جریان نیست.»
مقامهای طالبان ماه گذشته در گفتگو با هیئت امریکایی موضوع به رسمیت شناخته شدن این گروه به عنوان حکومت رسمی افغانستان را مطرح کردند.
هیات امریکایی به ریاست آدم بولر مشاور دونالد ترامپ در امور گروگانها و با حضور زلمی خلیلزاد، فرستاده سابق امریکا در افغانستان به کابل سفر کرده بود.
در پی این سفر، طالبان جورج گلزمن، گروگان امریکایی را آزاد کرد. گلزمن ۶۶ ساله برای جهانگردی به افغانستان رفته بود.
هیات امریکایی در کابل با امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان دیدار کرد. اما برخی منابع گفتهاند که هیات پیش از سفر به کابل به قندهار رفته و با نزدیکان ملاهبتالله دیدار کرده بود.
امریکا همپنین جایزه برای دستگیری سراجالدین حقانی؛ وزیر داخله طالبان و دو تن از اعضای شبکه حقانی را برداشت.
ذبیحالله مجاهد درباره برداشتن این پاداشها گفت که حکومت امریکا در واکنش به رهایی جورج گلزمن، «گام هایی، از جمله لغو جوایز دستگیری بعضی از رهبران امارت اسلامی برداشته است.»
سخنگوی طالبان این تصمیم امریکا را گامی مثبت در بهبود روابط خواند.
امریکا پس از خروج از افغانستان در اگست ۲۰۲۱ سفارت خود را در کابل بست. دیپلماتهای این کشور مسایل مربوط به افغانستان را از قطر دنبال میکنند.
سیانان پیشتر به نقل از مقامات امریکایی دخیل در مذاکرات با طالبان گزارش داد که طالبان تلاشهای خود برای جلب رضایت ترامپ را افزایش داده است. به گفته این مقامها، طالبان برای برقراری روابط رسمی با دولت ترامپ و ایجاد دفتر سیاسی این گروه در امریکا، تلاش میکند.
با وجود تلاشهای طالبان، منابع آگاه از جریان مذاکرات امریکا با طالبان به سیانان گفتهاند که امریکا همچنین طالبان را یک سازمان تروریستی میشناسد.
جیدی ونس؛ معاون رییس جمهور امریکا پیشتر در یک سخنرانی گفت گروه طالبان یکی از «بدترین سازمانهای تروریستی جهان» است.
نظرات(۰ دیدگاه)