افزایش ۷۵ درصدی خشونت علیه خبرنگاران؛ فشارهای طالبان بر رسانه‌ها شدت گرفته است

  • انتشار: ۷ حمل ۱۴۰۴
  • سرویس: تیتر 2سیاستمطبوعات
  • شناسه مطلب: 219552

خشونت علیه خبرنگاران ۷۵ درصد افزایش یافته است. طالبان با محدودیت‌های گسترده، تعطیلی رسانه‌های مستقل و سرکوب خبرنگاران، کنترل جریان اطلاعات را در دست گرفته‌اند.

در گزارش نهاد خبرنگاران افغانستان در تبعید، آمده است که در سال ۱۴۰۳، بیش از دوصد و ۳۲ مورد نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها ثبت شده است. از این میان، یکصد و ۵۲ مورد خشونت علیه خبرنگاران، ۵۳ مورد حمله به دفاتر رسانه‌ها و ۲۷ مورد توقف فعالیت رسانه‌ها گزارش شده است.

این نهاد تاکید کرده است که خشونت‌ها شامل یک مورد قتل، ۱۳ مورد جراحت، ۶۰ مورد بازداشت موقت، ۹ مورد حبس طولانی، ۱۷ مورد لت‌وکوب، ۸ مورد اخراج از برنامه‌های رسانه‌ای، ۴۴ مورد تهدید و توهین، ۵۳ مورد هجوم بر رسانه‌ها، ۱۴ مورد توقف کوتاه‌مدت و ۱۳ مورد توقف بلندمدت فعالیت رسانه‌ای بوده است.

هم‌اکنون، ۹ خبرنگار در زندان طالبان به سر می‌برند و برخی به حبس‌های دو تا سه ساله محکوم شده‌اند.

بر بنیاد گزارش این نهاد، ده‌ها خبرنگار به دلیل تهدیدهای مستقیم، از کار کناره‌گیری کرده یا کشور را ترک کرده‌اند.

خبرنگاران زن بیش از دیگران تحت فشار بوده‌اند. ۹۷ درصد خبرنگاران زن شغل خود را از دست داده‌اند و در ۲۲ ولایت هیچ خبرنگار زنی فعالیت ندارد. تنها بین ۸۰ تا ۹۰ زن در شرایط سخت به کار ادامه می‌دهند.

در گزارش این نهاد آمده است که رسانه‌های مستقل با بحران مالی شدید روبه‌رو هستند. ۳۳ درصد از رسانه‌های فعال در آستانه تعطیلی قرار دارند.

از سوی دیگر، بیش از دوهزار خبرنگار در سال ۱۴۰۳ بیکار شده‌اند و بسیاری با حقوق بسیار اندک کار می‌کنند.

نهاد خبرنگاران افغانستان در تبعید گزارش داده است که صدها خبرنگار از افغانستان فرار کرده‌اند.

در حال حاضر، ۳۰۰ خبرنگار در پاکستان، ۱۰۰ نفر در ایران، ۲۰ نفر در ترکیه، ۲۰ نفر در هند و ۲۷ نفر در تاجیکستان در انتظار انتقال به کشورهای امن‌تر هستند. اما سیاست‌های سختگیرانه ایران و پاکستان مشکلات آن‌ها را دوچندان کرده است.

این نهاد همچنان افزود که فضای رسانه‌ای افغانستان در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های خود قرار دارد. طالبان با سانسور، تعطیلی رسانه‌ها و تهدید خبرنگاران تلاش دارند کنترل اطلاعات را در دست بگیرند. آینده آزادی بیان در افغانستان تیره و نامطمین است، مگر اینکه حمایت‌های بین‌المللی از رسانه‌ها افزایش یابد.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *