اعتراض تاجران به مسدود ماندن گذرگاه تورخم
- انتشار: ۲۱ اسد ۱۴۰۳
- سرویس: اقتصاد
- شناسه مطلب: 190426
به دنبال بسته ماندن گذرگاه تورخم، گروهی از تاجران و رانندگان دست به اعتراض زده و خواهان بازگشایی این گذرگاه شدند.
به دنبال بسته ماندن گذرگاه تورخم، گروهی از تاجران و رانندگان دست به اعتراض زده و میگویند که بیش از ده روز است که موترهای باربری در دو سوی گذرگاه تورخم متوقف شدهاند.
مسئولان گمرک طالبان و نیروهای پاکستانی از رانندگان درخواست «سند ورودی موقت» کردهاند، سندی که تهیه آن ممکن است ماهها زمان ببرد و اجرای این قانون باعث ایجاد اختلالات جدی در عبور و مرور شده است.
گذرگاه تورخم که همواره برای رانندگان موترهای باربری مشکلساز بوده، این بار نیز به نقطهای بحرانی تبدیل شده است.
صدها موتر باربری در دو سوی مرز توسط طالبان و نیروهای امنیتی پاکستان متوقف شدهاند.
رانندگان در واکنش به این وضعیت، خیمههای اعتراضی برپا کرده و هشدار دادهاند که اگر مشکل تا فردا حل نشود، رفت و آمد تمامی موترها از این گذرگاه را متوقف خواهند کرد.
نورصاحب، یکی از معترضان، گفته: «مشکل ما در تورخم این است که ابتدا از ما پاسپورت و ویزا خواسته شد. این مدارک را تهیه کردیم، اما با وجود اینها اکنون سند ‘تاد’ از ما خواسته شده است، سندی که در زمان کوتاه قابل تهیه نیست.»
از اول آگوست سال جاری میلادی، درخواست سند ورودی موقت از رانندگان در این گذرگاه به اجرا گذاشته شده است، و رانندگان از عدم پیشبینیهای لازم و مشکلات اجرایی این قانون شکایت دارند.
برخی رانندگان هشدار میدهند که توقف هزاران موتر در دو سوی مرز، به تجارت هر دو طرف آسیب میزند و باعث خراب شدن کالاهای صادراتی مانند سبزیجات و میوهها میشود.
ضیاالدین، یکی دیگر از معترضان، گفت: «از طالبان خواهش داریم که به ما اجازه عبور بدهند، بارهایمان همراه ما است و ما اینجا متوقف شدهایم.»
بعضی از معترضان نیز از دشواری روند اخذ سند ورودی موقت انتقاد کرده و معتقدند که باید در این زمینه تسهیلاتی ایجاد شود تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود.
در ماه مارج، طالبان و پاکستان به توافق رسیدند که موترهایی که سند ورودی موقت یا «تاد» ندارند، از عبور از این گذرگاه منع شوند.
اتاق تجارت و سرمایهگذاری اعلام کرده است که بر اساس توافق دو طرف، سفارت پاکستان در افغانستان مسئولیت توزیع پارچه «تاد» یا سند ورودی موقت به رانندگان افغانستانی را بر عهده دارد و کنسولگریهای افغانستان در پشاور و کویته نیز وظیفه دارند این سند را به رانندگان پاکستانی توزیع کنند.
این سند ورودی موقت با هزینه یکصد دالر برای مدت شش ماه به رانندگان توزیع میشود، اما اکنون هزاران موتر به دلیل نداشتن این سند در دو سوی مرز تورخم متوقف شدهاند، وضعیتی که به گفته رانندگان، باعث اختلال شدید در تجارت بین دو کشور شده است.
نظرات(۰ دیدگاه)