اشرف غنی در برابر امریکا
- انتشار: ۵ حمل ۱۴۰۰
- سرویس: دیدگاهسیاست
- شناسه مطلب: 109102

برای مخالفت و نا کامی پلان امریکا برای صلح، اشرف غنی طرح خود را در نشست استانبول پیشنهاد میکند. مطابق این طرح انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری شش ماه بعد برگزار خواهد شد و مسلمآ آنچه که اشرف غنی به صراحت نمیگوید این است که “هر شخص و گروهی که برنده شد افغانستان مال او”. اگر بیاد داشته باشید چند سال قبل وزیر دفاع بود یا معاون او به طالبان چلنج داده بود و حرفی تقریبآ با این مضمون گفته بود : ” اسلحه را بگذاریم کنارو در هر میدانی که انتخاب میکنید باهم زورآزمایی میکنیم، هر کی برنده شد افغانستان مال او”.
طرح جدید اشرف غنی به نظر من هیچ شانسی ندارد که مورد قبول طالبان و امریکا قرار بگیرد. این طرح آخرین تلاش برای ناکامی فرصتهای بدست آمده برای رسیدن به یک صلح، یا پایان جنگ، است، اما بازهم اگر اشرف غنی قبل از برگذاری انتخابات استعفا بدهد و یک حکومت موقت فراگیر و مورد قبول اکثریت برگزاری اولین انتخابات سالم و بدون تقلب را مدیریت کند، من از آن حمایت میکنم. به هر صورت طالبان ساده و احمق نیستند که در انتخاباتی که اشرف غنی کاندید باشد و خودش که قهرمان انتخابات پر تقلب است آنرا برگزارنماید، شرکت کنند.
وانگهی حتا اگر بپذیریم که راه صلح از یک انتخابات زود هنگام میگذرد، نظر به قانون اساسی همین نظام اشرف غنی نمیتواند کاندید باشد. استعفای او پایان دوره دوم ریاست جمهوری او است. ولی آنچه را که باید بدانیم، حداقل خطر آنرا نادیده نگذاریم، پیروزی طالبان در چنین انتخاباتی است. من باور ندارم که اگر تمام افرادی که ضد طالبان اند، بویژه نسل بعد از سقوط امارت اسلامی، اکثریت مردم افغانستان را میسازند. حتا در درون “نظام جمهوریت” افراد و گروه هایی هستند که بیشتر به طالبان علاقمند اند تا به “جمهوریت غنی”. گلبدین حکمتیار و طیف هایی مهمی از “علمای دین” علیرغم اینکه معاش بگیرغنی هستند … نمونه هایی از آن اند. از سوی دیگر در این سالهای اخیر، و حکومت تبعیض گرای غنی در آن سهم داشته، پایگاه قومی و مردمی طالبان دیگه کاملآ محدود به پشتونها نیست.
پلان غنی مبتنی بر برگزاری انتخابات شش ماه بعد یک سراب است !
دکتر کریم پاکزاد
نظرات(۰ دیدگاه)