استقبال پاکستان از اقدامات طالبان برای مقابله با تروریزم
- انتشار: ۱۸ سرطان ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 145175
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان میگوید که کشورش از اقدامات طالبان افغانستانی برای «مقابله موثر با تروریزم فرامرزی» و انتقال طالبان پاکستانی به مناطق دیگر افغانستان استقبال میکند.
پس از آغاز روند انتقال جنگجویان پاکستانی از جنوب به شمال و غرب کشور توسط طالبان، آصف درانی؛ نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، شنبهشب، ۱۷ سرطان در مصاحبهاش با صدای امریکا گفت که اسلامآباد از اقدام طالبان در این زمینه استقبال میکند؛ اما این اقدامات کافی نیست.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان میگوید که کشورش از اقدامات طالبان افغانستان برای «مقابله موثر با تروریزم فرامرزی» استقبال میکند.
او گفت که حکومت طالبان اخیرا اقدامات خاصی را جهت رسیدگی به نگرانیهای تروریزم فرامرزی پاکستان و سایر کشورهای همسایه از جمله چین روی دست گرفته است، او افزود که برای نتیجهگیری نهایی خیلی زود است.
این در حالی است که پس از تسلط دوباره طالبان در افغانستان، پاکستان شاهد افزایش چشمگیر حملات تروریستی بوده است.
گفته میشود که این حملات توسط رهبران و جنگجویان تحریک طالبان پاکستان مستقر در افغانستان طرحریزی میشوند و همواره ادعا کرده است که دلیل افزایش حملات در این کشور، فعالیت گروه تحریک طالبان پاکستان در داخل خاک افغانستان است.
اما طالبان افغانستان همواره تاکید کرده اند که اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.
درانی در واکنش به اعلامیه اخیر طالبان مبنی بر انتقال هزاران مهاجر پاکستانی از ولایات مرزی به مناطق دیگر افغانستان گفت: «این یک موضوع جدی است؛ اما اقداماتی برای خنثی کردن تحریک طالبان پاکستان برداشته شده است. ما همچنین باید درک کنیم که این کار زمانگیر است، اما این روند آغاز شده است.»
حکومت طالبان ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد هزاران مهاجر پاکستانی را که در ولایات مرزی ساکن شدهاند، به مناطق دیگر افغانستان منتقل کند؛ زیرا گمان میرود افزایش حوادث تروریستی در پاکستان با این پناهجویان ربط دارد.
ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی طالبان، بدون اینکه در مورد این طرح جزئیات بیشتر بدهد، گفت که این مهاجرین در حال حاضر در خوست، کنر و برخی ولایات دیگر هم مرز با پاکستان، مستقر اند و بر اساس برنامه، این مهاجرین به سایر ولایات افغانستان منتقل خواهند شد تا اطمینان حاصل شود که آنها به خطوط مرزی دسترسی ندارند و در حملات داخل پاکستان دخیل نیستند.
درانی گفته که این اقدامی است که حکومت افغانستان اتخاذ میکند، بنابراین باید منتظر ماند و نتایج را دید. اکنون در مراحل اولیه قرار دارد، بنابراین برای اظهار نظر خیلی زود است.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان افزود: «اما اگر این جابهجایی تحریک طالبان پاکستان واقعاً اتفاق بیفتد و منجر به صلح در سراسر مرزهای ما شود، این یک تحول مهم خواهد بود و ما از آن استقبال خواهیم کرد.»
درانی افزود: «امید است که سایر مسایل معلق مانند تشکیل حکومت فراگیر، تحصیل دختران یا اشتغال زنان نیز به صورت دوستانه حل شود.»
این در حالی است که پیش از این نیز درانی بر تعامل با طالبان تاکید کرده و خواهان به رسمیت شناختن آنها شده بود.
آصف علی درانی، اخیرا در مصاحبهای با انستیتوت تحقیقات پالیسی اسلامآباد گفته بود که به رسمیت شناختن حکومت طالبان توسط پاکستان کافی نیست؛ بلکه سایر کشورهای منطقه نیز باید این کار را انجام دهند.
او گفته بود: «به رسمیت شناختن همزمان حکومت در کابل توسط همه کشورهای همسایه پیشنهاد خوبی است. برای آن همه چیز باید بهتر شود و یک محیط مساعد ایجاد شود. من میگویم که این یک سیاست خوب است که حکومت طالبان باید به طور جمعی به رسمیت شناخته شود.»
نظرات(۰ دیدگاه)