ادارهی امور طالبان خواهان اجرای فرمان ملا هبتالله دربارهی منع نگهداری سلاح در خانههای جنگجویان این گروه شد
- انتشار: ۱۵ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: امنیت و حوادث
- شناسه مطلب: 205472
ریاست امور حکومت طالبان خواستار اجرای دستور هبتالله آخوندزاده دربارهی منع نگهداری سلاح در خانههای جنگجویان این گروه و سایر اماکن غیرنظامی شده است.
به نقل از روزنامه اطلاعات روز؛ این ریاست بهتازگی بار دیگر مادهی سوم فرمان رهبر طالبان دربارهی ثبت، توزیع و حفاظت از تجهیزات نظامی را به ادارات طالبان ابلاغ کرده است.
طبق مکتوب ادارهی امور طالبان، در مادهی سوم فرمان آخوندزاده آمده است که مسئولان ملکف هستند که «تجهیزات نظامی شامل سلاح، مهمات، دوربینها و سایر تجهیزات و وسایط نظامی که با پرسنل نظامی در خانهها یا سایر اماکن عمومی غیر از اماکن نظامی موجود است» را به مراکز نظامی انتقال دهند.
رهبر طالبان گفته است درصورتیکه تجهیزات نظامی با کسی در خانهها یا سایر اماکن عمومی کشف شود، ضبط خواهد شد.
هبتالله آخوندزاده چندی پیش با صدور یک حکم هشتمادهای، صلاحیت توزیع اسلحه، مهمات و تجهیزات نظامی را از وزارتهای دفاع و داخله و ریاست استخبارات طالبان سلب کرد.
رهبر طالبان در مادهی اول این حکم گفته است که هیچکس نمیتواند بدون حکم او اسلحه، مهمات، دوربینها، مخابرهها و سایر وسایل نظامی ثبتشده در دیپوهای وزارتهای دفاع و داخله، ریاست عمومی استخبارات و سایر ادارات مستقل را توزیع کند و یا دستور توزیع آن را صادر کند.
منابع به روزنامه اطلاعات روز گفته بودند که هبتالله آخوندزاده این حکم را پس از توزیع گستردهای اسلحه و مهمات به «افراد غیرمسئول» در شرق کشور صادر کرده است.
همزمان نگرانی از قاچاق سلاح به خارج کشور و دسترسی گروههای تروریستی به این مهمات وجود دارد.
در کنار این، ادعا میشود که مقامهای طالبان از تجهیزات نظامی سوءاستفاده کردهاند.
در این زمینه چندی پیش یک منبع به روزنامه اطلاعات روز گفت: «محمدیوسف وفا، والی پیشین قندهار وقتی زن چهارم گرفت، بهعنوان شیربها، ۱۰ میل سلاح ام-۴ امریکایی، ۱۰ قبضه تفنگچهی بریتانیایی، یک موتر لندکروزر ضدگلوله و ۶۰ لک کلدار پاکستانی به خانهی عروس داد.»
با فروپاشی دولت افغانستان، تمام تجهیزات نظامی ارتش و نهادهای امنیتی این کشور بهدست طالبان افتاد.
بهگفتهی وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون، این کشور از سال ۲۰۰۵ تا آگست ۲۰۲۱ در مجموع ۱۸.۶ میلیارد دالر تجهیزات به نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان کمک کرده است.
این تجهیزات شامل هواپیمای جنگی، موترهای نظامی، سلاح، تجهیزات ارتباطی و سایر ابزارهای نظامی است، اما مشخص نیست که طالبان چه میزان از این تسلیحات را در اختیار دارند.
کشورهای منطقه بارها دربارهی این تجهیزات و دستیابی گروههای تروریستی به آنها ابراز نگرانی کردهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)