اتحادیه فعالان حقوق بشر: هرگونه تلاش جامعه جهانی برای بهرسمیتشناسی طالبان نزد مردم افغانستان اعتبار ندارد
- انتشار: ۳۰ دلو ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 172703
شماری از اعضای اتحادیه فعالان حقوق بشر درپیوند به دومین نشست دوحه در مورد افغانستان میگویند که هر گونه تلاش جامعه جهانی برای بهرسمیتشناسی طالبان یا جرمزدایی این گروه، نزد شهروندان کشور فاقد اعتبار است.
آنان روز یکشنبه، ۲۹ دلو در یک حرکت اعتراضی در شهر «کلگری» کانادا گفتند که طالبان «تمام ارزشهای انسانی و حقوق بشری» را نقض کرده و آینده زنان، کودکان و اقلیتهای قومی در افغانستان را با خطر روبهرو کردهاند.
اعتراض کنندهگان در یک قطعنامهای هشت مادهای تاکید کردند که بهدلیل ایجاد پناهگاه امن «تروریستی» از سوی طالبان در افغانستان، در کنار جلوگیری از بهرسمیتشناسی این گروه، از بین بردن رژیم آنان نیز ضروری است.
در بخشی از این قطعنامه آمده است: «هرگونه تلاش در جهت بهرسمیت شناسی این گروه توسط جامعه جهانی یا حتی جرمزدایی از طالبان به نظر مردم افغانستان اعتباری نخواهد داشت. ما به نمایندهگی از مردم کشور از سازمان ملل متحد خواهان تضمین و رعایت اصل حق تعیین سرنوشت ملتها توسط شهروندان افغانستان از طریق مکانیزمهای پذیرفته شدهای دموکراسی و تامین حقوق سیاسی و اساسی مردم هستیم.»
اتحادیه فعالان حقوق بشر همچنان هشدار داد که هر نوع فیصله در قبال آینده سیاسی افغانستان که بهمنظور حل بحران موقت بدون در نظر گرفتن خواست جمعی مردم صورت بگیرد، عامل گسترش منازعه و خشونتهای خانمانسوز در کشور خواهد شد.
آنان از جامعه جهانی بهویژه امریکا خواستار حفظ داراییهای منجمد شده افغانستان در بانکهای ایالات متحده شده و خاطرنشان کردند که تا زمان ایجاد دولت مشروع در کشور از مصرف آن جلوگیری کنند.
قطع کمکهای مالی کشورها به افغانستان زیر سلطه طالبان از خواستهای دیگر این معترضان است.
در این قطعنامه همچنان آمده است که سازمان ملل و سایر نهادهای مربوط به آن باید «جرایم ضد بشری» گروه طالبان، از جمله «نسلکشی هزارهها» در افغانستان را بهرسمیت بشناسند.
در بیانیه تصریح شده است: «تمام رفتارهای گروه تروریستی طالبان مخصوصاً اختطاف، آدم ربایی و گروگانگیری زنان و دختران توسط آنان، سزاوار فشارها و تحریمهای بیشتر جامعه جهانی بر این گروه میباشد، بناء درخواست میکنیم جداسازی یا آپارتاید جنسیتی را جرم انگاری کرده و بهعنوان جنایت علیه بشریت بهرسمیت بشناسند و عاملان این جرایم را در محاکم بین المللی پاسخگو کنند.»
به باور اتحادیه فعالان حقوق بشر، بحران افغانستان مستلزم یک بررسی عمیق آسیبشناسی بوده و به این بحران باید از ریشه رسیدهگی شود.
این خواستها در حالی مطرح میشود که سازمان ملل متحد نشستی را روز یکشنبه، ۲۹ دلو با اشتراک نمایندهگان بیش از ۲۰ کشور در مورد افغانستان برگزار کرد و قرار است این نشست روز دوشنبه نیز ادامه یابد.
نظرات(۰ دیدگاه)